Η Τουρκία θα θέσει ως προτεραιότητά της τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την επόμενη περίοδο, όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει να δει αποτελέσματα από τις προσπάθειές της, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της απελευθέρωσης της βίζας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι η Τουρκία θα εργαστεί για την επιτάχυνση των πολιτικών μεταρρυθμίσεων και θα επικεντρωθεί στον δικαστικό τομέα, τις ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε επίσης ότι πρέπει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για την τελωνειακή ένωση με ΕΕ.

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι δεν αναμένει να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις όσο η Αυστρία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, δηλαδή μέχρι τα τέλη του έτους.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.