Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

H κατάλληλη δίαιτα για την απώλεια του λίπους της κοιλιάς -Ποιες ασθένειες προλαμβάνει

28 Αυγούστου, 2018 by Σταματίνα

Το να χάσουμε τα περιττά κιλά γενικά μπορεί να

είναι κάτι δύσκολο.

Η απώλεια του λίπους της κοιλιάς, όμως συγκεκριμένα, μπορεί να είναι κάτι ακόμα πιο δύσκολο.

Δεν υπάρχει θαυματουργό τρικ, ωστόσο, μια διατροφολόγος αναφέρει ότι υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να αποτρέψει και να μειώσει το κοιλιακό λίπος.

«Δεν υπάρχει θαυματουργή δίαιτα, τροφές, θρεπτικές ουσίες ή βιοενεργά συστατικά που στοχεύουν το κοιλιακό λίπος», αναφέρει η Kari D. Pilolla.

Ωστόσο, μια υγιεινή για την καρδιά δίαιτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να μειώσεις το λίπος της κοιλιάς.

Το υπερβολικό λίπος γύρω από την κοιλιά, θεωρείται συχνά ως «σιωπηλός δολοφόνος» και συνδέεται με πολλούς κινδύνους για την υγεία που μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία.

«Ανεξάρτητα από το βάρος, η μεγάλη περιφέρεια στη μέση αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο, διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο», προσθέτει.

Η διατροφολόγος συμβουλεύει όσους θέλουν να μειώσουν το λίπος γύρω από την κοιλιά τους να ακολουθούν μια δίαιτα που προασπίζει την υγεία της καρδιάς, όπως την δίαιτα DASH για την υπέρταση.

Δίαιτες όπως αυτές αποτελούνται από προϊόντα ολικής άλεσης, άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά και ελάχιστα γαλακτοκομικά.

Στο Health & Fitness Journal, η Pilolla προτείνει την υιοθέτηση ενός προγράμματος απώλειας βάρους, που περιλαμβάνει μια τέτοια δίαιτα σε συνδυασμό με ένα κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής.

«Με τις συνέπειες της υγείας να συνδέονται με το κοιλιακή παχυσαρκία, η έρευνα δεν θα σταματήσει σε αυτόν τον τομέα», καταλήγει η ίδια.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2018 at 22:32 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply