Έχοντας τον Κώστα Φορτούνη σε τρομερή μέρα (2 γκολ, 1 ασίστ) ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Μπέρνλι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» που δικαιολογημένα είχαν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο δεύτερο μισό πήραν μια σπουδαία νίκη και πλέον κρατάνε στα χέρια τους την πρόκριση.

Από τα πρώτα λεπτά οι Άγγλοι έδειξαν τη σκληράδα στο παιχνίδι τους με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.

Το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο απειλώντας με στημένες φάσεις τον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποιο σουτ με καλές αξιώσεις.

Στο 19′ με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες, κερδίζοντας τον Χίτον.

Η επίτευξη του τέρματος έδωσε φτερά στους γηπεδούχους οι οποίοι σταδιακά κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο.

Χρειάστηκαν να περάσου 28 λεπτά για να κάνει το πρώτο σουτ η Μπέρνλι, με την προσπάθεια του Γουντ να περνάει αρκετά άουτ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Λονγκ κράτησε τον Ποντένσε εντός περιοχής, ωστόσο ο Σλοβένος διαιτητής δεν έδωσε παράβαση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Καμαρά έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα εντός περιοχής με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει πέναλτι. Από τα 11 βήματα ο Γουντ ήταν εύστοχος και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η Μπέρνλι ξεκίνησε να ανεβαίνει στο γήπεδο, ωστόσο οι δύο ομάδες κατηφόρισαν για τα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία ο Ολυμπιακός μπήκε πεισμωμένος στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας το γκολ. Μόλις στο 49′ ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ από την αριστερή πλευρά και ο Μπουχαλάκης με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Χίτον και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αυτό το τέρμα όχι μόνο δεν έφερε επανάπαυση στους παίκτες του Μαρτίνς, αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν.

Στο 58′ η υπέροχη συνεργασία Φορτούνη και Ποντένσε έβγαλε τον Γκερέρο μπροστά από την εστία, ωστόσο ο Λονγκ έκοψε την τελευταία στιγμή.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καμαρά σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Γκίμπσον με την παράβαση εντός της περιοχής να δίνεται αμέσως. Μάλιστα ο Άγγλος αμυντικός αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 3-1 για τους «ερυθρόλευκους».



Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση για να πετύχει ακόμη ένα γκολ. Λίγο έλειψε μάλιστα να το πετύχει με τον Γκερέρο στο 73′, όμως η προσπάθεια του Ισπανού πέρασε λίγο άουτ.

Η Μπέρνλι κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, με το 3-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Σλάβκο Νίνσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες κάρτες: 32′ Μπουχαλάκης, 44′ Χριστοδουλόπουλος – 45+2′ Γκούντμουντσον, 48′ και 60′ Γκίμπσον, 48′ Ουόρντ, 76′ Τέιλορ

Κόκκινες κάρτες: 60′ Γκίμπσον

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (84′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλει, Λονγκ, Γκίμπσον, Ουόρντ (66′ Λένον), Τέιλορ, Χέντρικ, Κορκ, Γκούντμουντσον (76′ Βόουκς), Μπαρνς, Γουντ (62′ Ταρκόφσκι)

in

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.