Όρθιος ο ΠΑΟΚ και βλέπει… αστέρια

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μπενφίκα αποσπώντας ισοπαλία με 1-1 από τους «αετούς».

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πέναλτι του Πίτσι ο Ουάρντα πέτυχε ένα «χρυσό» γκολ το οποίο έδωσε στους «ασπρόμαυρους» μικρό προβάδισμα πρόκρισης πριν τον επαναληπτικό αγώνα.

Αν και στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Μπενφίκα επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της.

Από το 22ο λεπτό και για δέκα περίπου λεπτά οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ έχοντας πρωταγωνιστή τον Πίτσι. Ο Αργεντινός εξτρέμ αν και βρέθηκε αρκετές φορές στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάνοντας κλασικές ευκαιρίες.

Το «σφυροκόπημα» των παικτών του Ρούι Βιτόρια συνεχίστηκε με τον Ζέντσον να σουτάρει από καλή θέση στο 33′ και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο.

Σε εκείνο το χρονικό διάστημα ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να «βγαίνει από το καβούκι του» και με αντεπιθέσεις να ξεχύνεται προς την αντίπαλη άμυνα.



Ωστόσο λίγες στιγμές πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μαουρίσιο είχε επαφή με τον Ζέντσον Φερνάντες εντός της περιοχής και ο Σλοβένος διαιτητής έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι. Από τα 11 βήματα ο Πίτσι ήταν εύστοχος και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι δύο ομάδες αναχώρησαν για τα αποδυτήρια.

Με «το πόδι στο γκάζι» συνέχισε και στο δεύτερο μισό η Μπενφίκα, απειλώντας τον Πασχαλάκη δύο φορές πριν τη συμπλήρωση ενός πεντάλεπτου.

Στη γνωστή πλέον αλλαγή του Ράζβαν Λουτσέσκου ο Ουάρντα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο σε μια προσπάθεια του Ρουμάνου τεχνικού να δώσει πιο επιθετικό ύφος στην ομάδα του.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να απειλήσει και στο 68′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ουάρντα. Ο Μάτος απελευθερώθηκε όμορφα από τη δεξιά πλευρά και σέντραρε προς την περιοχή, ωστόσο ο Αιγύπτιος γλίστρησε και έστειλε τη μπάλα ψηλά.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ζαμπά πέρασε τον Γκριμάλδο και σούταρε, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Η πίεση συνεχίστηκε και ο Μάτος κέρδισε φάουλ σε καλή θέση για την ομάδα του. Ο Πέλκας γέμισε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ο Βαρέλα με δυνατή κεφαλιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου και ο Ουάρντα στην επαναφορά έκανε το 1-1.

Θέλοντας να πάρουν πάλι θέση οδηγού οι Πορτογάλοι πίεσαν τον ΠΑΟΚ. Ο Φακούντο Περέιρα υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Πασχαλάκη στο 86′, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σεφέροβιτς αστόχησε από εξαιρετική θέση.

Στα υπόλοιπα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και πλέον περιμένουν το παιχνίδι της κατάμεστης Τούμπας.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες κάρτες: 52′ Ζέντσον Φερνάντες, 83′ Αλμέιδα – 71′ Βιεϊρίνια, 84′ Πέλκας, 89′ Ουάρντα

Κόκκινες κάρτες: –

Μπενφίκα (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντίας, Σέρβι (79′ Σεφέροβιτς), Ζίβκοβιτς (65′ Ράφα Σίλβα), Φερέιρα, Πίτσι (79′ Φέλιξ), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φερνάντες

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Ζαμπά, Λημνιός (52′ Ουάρντα), Πέλκας, Πρίγιοβιτς (87′ Ακπόμ)

 in 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.