Από την Ιθάκη θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, για το τέλος των Μνημονίων. 

Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε την Ιθάκη, μια τοποθεσία με συγκεκριμένο συμβολισμό, για να απευθύνει από εκεί ο Αλέξης Τσίπρας το διάγγελμα για το το τέλος των Μνημονίων, αλλά και της μνημονιακής περιπέτειας και την αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία που υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα σημάνουν από σήμερα.

Σύμφωνα με πληφοφορίες του iefimerida ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στη δύσκολη περίοδο της κρίσης και στα μέτρα που έπληξαν την κοινωνία. Ειδική αναφορά θα κάνει στις θυσίες των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι πολλές φορές ήταν άδικες, τώρα όμως μπορούν να πιάσουν τόπο. Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα υπερασπιστεί τις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τρία τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι ενίοτε ελήφθησαν αποφάσεις αναγκαστικές που ήταν εκτός του πολιτικού τους σχεδίου, πλην όμως τώρα η χώρα ανακτά την οικονομική της κυριαρχία και πρνάμε σε μια νέα μέρα.



«Τρέχουν» να περιορίσουν το πολιτικό κόστος

Το ότι η συγκυρία δεν επιτρέπει πανηγυρικού χαρακτήρα εκδηλώσεις είναι γνωστό. Από την άλλη, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν την ευκαιρία ανεκμετάλλευση.

Με δύο κινήσεις –τόσο με το σημερινό μήνυμα Τσίπρα όσο και με τις επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα- θα επιχιερήσουν να ανατρέψουν τα δυσμενή δεδομένα και να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος από τους άστοχους χειρισμούς που έγιναν  στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Αργεί… για λίγο ο ανασχηματισμός 

Ο επικείμενος ανασχηματισμός, είναι βέβαιον, ότι θα ανακατέψει την…τράπουλα. Ο πρωθυπουργός καλείται να επιλύσει μια δύσκολη εξίσωση: Να επανδρώσει κόμμα και κυβέρνηση στο δρόμο για τις κάλπες και να κρατήσει ισορροπίες.

Για το λόγο αυτό, στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου δεν πρόκειται να δρομολογήσουν τις όποιες αλλαγές… στο πόδι, με πηγές με καλή γνώση των όσων συζητά ο πρωθυπουργός να αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ανασχηματισμός να γίνει αυτή την εβδομάδα.

Στελέχη της Κουμουνδούρου και νυν υπουργοί, πάντως, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Μεγάλο ερωτηματικό ο Γραμματέας του κόμματος

Εντωμεταξύ, φουντώνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό των Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται στο κόμμα και συγκεκριμένα στη θέση του γραμματέα, καθώς και παλαιότερα είχε γίνει σχετική κουβέντα. Ωστόσο, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.



Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο Σκουρλέτης δεν θα ήθελε μετακινηθεί από το Εσωτερικών.Η τελική απόφαση, σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τον πρωθυπουργό και τις συνεννοήσεις που θα γίνουν ανάμεσά τους. Όσο για το ποιος τελικώς θα οδεύσει προς… Κουμουνδούρου, αυτό θα κριθεί ξεκάθαρα από το πρόσωπο εκείνο που θα συγκεντρώνει -κατά τον Τσίπρα- όλα τα προσόντα εκείνα που χρειάζονται προκειμένου να «ξυπνήσει» και να οδηγήσει το κόμμα σε κάλπες!

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ στο iefimerida.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.