Συνάντησα το συγκεκριμένο πιάτο δύο φορές στη ζωή μου. Και τις δύο, το κατανάλωναν αθλητές.

Τη μία φορά, την πρώτη, είδα να το τρώνε κάτι φίλοι σέρφερς στην Πελοπόννησο, μετά από μια δύσκολη μέρα με πολύ αέρα. Οι τρεις φίλοι μου, αφού δάμασαν τα κύματα και ήπιαν αρκετό νερό, θέλησαν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Έτσι στο ταβερνάκι όπου σταματήσαμε για φαγητό, παρήγγειλαν κάτι αρκετά ξένο για μένα. Μια μακαρονάδα με σάλτσα ωμή, δύο υλικών.

Τη δεύτερη φορά, αρκετά χρόνια μετά, μια φίλη βολεϊμπολίστρια, με κάλεσε στο σπίτι της για καφέ. Ο καφές όμως έγινε δείπνο και το δείπνο, περιελάμβανε το ίδιο πιάτο που είχα φάει πριν χρόνια. 

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν, θυμήθηκα τη συνταγή -όχι ότι μου ήταν και πολύ δύσκολο- και έφτιαξα στο σπίτι, την πιο υγιεινή μακαρονάδα του πλανήτη. Και σας την αποκαλύπτω!

Υλικά
Μακαρόνια
1 ώριμη ντομάτα
λίγη φέτα
ρίγανη (προεραιτικά)
ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα σουρώνετε.

Σε ένα μούλτι, χτυπάτε τη ντομάτα ωμή, αφού πρώτα την έχετε ξεφλουδίσει κι έχετε αφαιρέσει τα σποράκια, μέχρι να γίνει πολτός.

Σε ένα πιάτο σερβίρετε τα μακαρόνια, περιχύνετε με τον πολτό ντομάτας, προσθέτετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβετε τη φέτα.

Όποιος επιθυμεί, βάζει ρίγανη. Η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη!

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.