Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Ακιντζί: Ευελπιστώ σε καλές εξελίξεις στο Κυπριακό

Αύγουστος 17th, 2018 by Σταματίνα

Την ευχή, μετά την επίδοση της έκθεσης της απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, να προκύψουν καλές εξελίξεις στην Κύπρο, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της λεγόμενης συγκυβέρνησης του ψευδοκράτους, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα συναντηθούν στην Νέα Υόρκη.

Ο Ακιντζί είπε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η κ. Λουτ θα έχει επισκεφθεί την Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και ακολούθως θα επιδώσει την έκθεσή της στον Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε, θα αξιολογηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν στο Κυπριακό.

Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί ένας λογικός δρόμος στο Κυπριακό, εάν επιδειχθεί βούληση και αποφασιστικότητα.

Πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 17th, 2018 at 09:09 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply