ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ και στη Γιορτή Μανιταριού

Αστοπαρατηρήσεις και ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες θα περιλαμβάνει η «ΑΣΤΡΟγιορτή», που διοργανώνει, στο πλαίσιο της 15ης ΜΑΝΙΤΑΡΟγιορτής, στο Πάρκο Μανιταριού Γρεβενών, ο Σύλλογος Φίλων του υπό ίδρυση Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα, από την Παρασκευή 17 μέχρι και την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018.

Οι αστροπαρατηρήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ, από τις 21:30-24:00, στο χώρο του συλλόγου με τηλεσκόπια από φίλους του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα.
Στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 στις 22:30 θα μιλήσει ο κ. Γιάννης Σειραδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Αστρονομίας στο Εργαστήριο Αστρονομίας, του Τμήματος Φυσικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκη με θέμα: «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Ένας εκπληκτικός υπολογιστής 2000 ετών».



Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 στις 22:30 στο περίπτερο του Συλλόγου Φίλων του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα θα μιλήσει ο κ. Σπύρος Κάνουρας φυσικός με θέμα: «Ξενάγηση στα σώματα του Ηλιακού συστήματος στα οποία πήγαν συσκευές του καθηγητή Θανάση Οικονόμου», ενώ την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 στις 21:00 στην κεντρική σκηνή της Μανιταρογιορτής θα μιλήσει ο κ. Θανάσης Οικονόμου, καθηγητή αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και συνεργάτη της ΝΑΣΑ με θέμα: «54 χρόνια στην εξερεύνηση του διαστήματος».

Η ΑΣΤΡΟγιορτή στη ΜΑΝΙΤΑΡΟγιορτή γίνεται σε συνεργασία τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας, με τους συλλόγους: Μανιταρόφιλων Ελλάδος και Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Γρεβενών.
Να υπενθυμίσουμε ότι η 15η Μανιταρογιορτή ξεκινά την Πέμπτη 16 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Κάντε κλικ για μεγέθυνση



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.