Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Grevena TV || Γιώργος Δασταμάνης για το 2ο Συνέδριο των Απανταχού Γρεβενιωτών: Είμαι σίγουρος ότι θα στεφθεί με επιτυχία… (video)

Αύγουστος 9th, 2018 by Χρήστος Μίμης

Στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΩΝ, με τους 41 ομιλητές, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στα ΜΜΕ.
Ξεκίνησε, συγχαίροντας κατ’ αρχήν τον Μίλτο Τεντόγλου:Β΄ Συνέδριο Απανταχού Γρεβενιωτών
Ο Δήμος Γρεβενών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Β΄ Συνεδρίου Απανταχού Γρεβενιωτών στις 16 με 19 Αυγούστου 2018. Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, της ΕΡΤ 3 και ΕΡΤ Κοζάνης και της Cosmote.
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει στις 16 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη με την Τελετή Έναρξης που περιλαμβάνει την τιμητική βράβευση διακεκριμένων προσωπικοτήτων των Γρεβενών, τα εγκαίνια της πρώτης λαογραφικής συλλογής του Δήμου με τίτλο «Μικρές Λαογραφικές Συλλογές» και τη συναυλία «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών.
Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν οι συνεδρίες με ομιλίες ποικίλου περιεχομένου σχετικό με τα Γρεβενά όπου μας δίνεται η χαρά να φιλοξενήσουμε 41 εισηγητές (Γρεβενιώτες – και μη) και χορευτικά συγκροτήματα από τους πολιτιστικούς συλλόγους Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Δεσκάτης μαζί με το χορευτικό τμήμα του Δήμου Γρεβενών.
Το συνέδριο θα κλείσει τις εργασίες του την Κυριακή 19 Αυγούστου το απόγευμα ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια θα λειτουργούν εκθέσεις βιβλίου από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Δήμητρα Λαμπρέτσα και Έκθεση Αρχειακού Υλικού από τα ΓΑΚ Αρχεία Ν. Γρεβενών. Επιπλέον η κ. Ευαγγελία Τσουκαλά με την επιστημονική της ομάδα θα βρίσκεται στον νέο χώρο του Μουσείου Μηλιάς για να ξεναγούν τους επισκέπτες, συνέδρους και μη, τις ημέρες του συνεδρίου.

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 9th, 2018 at 13:01 and is filed under Grevenatv, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply