Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παιδί και video games

31 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Είναι από τις αγαπημένες ασχολίες κυρίως των αγοριών, σε

σημείο εξάρτησης. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να βάλετε ένα μέτρο στην ενασχόληση του παιδιού σας με τα video games;

Συμφωνήστε με το παιδί πόσο χρόνο θα ασχολείται με video games σε εβδομαδιαία βάση και τηρήστε με συνέπεια τη συμφωνία σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά δεν πρέπει να κάθονται περισσότερο από μια ώρα την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη.

Μην τσακωθείτε γι’αυτό το θέμα και μην προσπαθήσετε να επιβάλετε με το έτσι θέλω την άποψή σας. Εξηγήστε στο παιδί γιατί δεν μπορεί να παίζει όσο θέλει και όταν το πιάνει το πείσμα και αρνείται να κλείσει την κονσόλα, θυμίστε του τη μεταξύ σας συμφωνία.

Μην απαξιώνετε τα video games συλλήβδην επειδή τα θεωρείτε αντιπαραγωγικό τρόπο ψυχαγωγίας. Δείξτε ενδιαφέρον και ζητήστε από το παιδί να σας εξηγήσει πώς παίζεται το αγαπημένο του παιχνίδι και θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει και πιο εύκολη η κουβέντα για τα όρια.

Προτείνετε στο παιδί εναλλακτικούς (και βέβαια πιο δημιουργικούς) τρόπους να γεμίσει το χρόνο του, που ενδεχομένως δεν έχει σκεφτεί. Ίσως έτσι ανακαλύψει ότι υπάρχουν κι άλλες ασχολίες της αρεσκείας του και μειώσει οικειοθελώς το χρόνο που ασχολείται με τα video games.

Τέλος, να έχετε την κονσόλα σε ένα σημείο όπου έχετε μόνο εσείς πρόσβαση για να αποφευχθούν…ζαβολιές από το παιδί όταν λείπετε από το σπίτι.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2018 at 15:04 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply