Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Eurasia: Οι πυρκαγιές έκαψαν και το αφήγημα Τσίπρα για έξοδο από το μνημόνιο

29 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική καταστρέφουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από το μνημόνιο και χαλάνε τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να εξαργυρώσει πολιτικά το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης, εκτιμά η Eurasia.

Η Ελλάδα, όπως επισημαίνει, ο αναλυτής Mujtaba Rahman σε νέα έκθεσή του, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια παράκτια πόλη στην περιοχή της ανατολικής Αττικής το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας καταστροφές περίπου 25 μίλια μακριά από την Αθήνα. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει τους 100, όπως αναφέρει ο Rahman. Παρά το γεγονός ότι όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας –συμπεριλαμβανομένου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας – έχουν κρατήσει πιο χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά την κριτική τους προς την κυβέρνηση όσο συνεχίζονται οι προσπάθειες των Αρχών, ο κυβερνητικός συνασπισμός ωστόσο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δεχθεί έντονη κριτική για την έλλειψη συντονισμού και την ικανότητα διαχείρισης κρίσεων.

Το πιο σημαντικό, υπογραμμίζει ο αναλυτής της Eurasia, είναι ότι τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας είναι πιθανό να υπονομεύσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να πανηγυρίσει την επίσημη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στις 20 Αυγούστου, σε τρεις περίπου εβδομάδες από σήμερα. Έτσι δεν θα μπορέσει να εξαργυρώσει ο Αλέξης Τσίπρας το αφήγημα για “επιστροφή στην κανονικότητα” το οποίο και ήλπιζε να κάνει για να κερδίσει πολιτικό έδαφος. Πριν από την τραγωδία των πυρκαγιών, η κυβέρνηση σχεδίαζε διάφορες φιέστες και μάλιστα υψηλού προφίλ, για να θριαμβολογήσει για το τέλος των μνημονίων. Έτσι τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να διαθέσει όλες τις πολιτικές του ικανότητες για να περιορίσει τον αντίκτυπο των καταστρεπτικών κατηγοριών ότι η κυβέρνησή του δεν είναι καλύτερη από τις προηγούμενες διοικήσεις στον χειρισμό μεγάλων κρίσεων αυτού του είδους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σχετικά γενναιόδωρο πακέτο έκτακτων μέτρων για την ελάφρυνση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές συμπεριλαμβανομένης της αναστολής πληρωμής τρεχουσών εισφορών – δόσεων εκκαθαρίσεων – δόσεων ρυθμίσεων, ωστόσο αυτά, όπως επισημαίνεται είναι απίθανο να αλλάξουν τη μεγαλύτερη εικόνα. Και αυτή είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εκλογική ήττα όταν θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, είτε αργότερα το τρέχον έτος (40% πιθανότητα) είτε πιο πιθανό, τον Μάιο του 2019.

 

 

 

 

 

Euro2day

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 29 Ιουλίου, 2018 at 14:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply