Ο Δήμος Γρεβενών:

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γρεβενών απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες του Δήμου να παράσχουν βοήθεια για τη στήριξη των θυμάτων που επλήγησαν από τις φωτιές στις περιοχές της Αθήνας.

Τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικά προϊόντα θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Κοινότητας και θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην Αθήνα. Ενδεικτική των αναγκών είναι η παρακάτω λίστα:

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΤΡΟΦΙΜΑ

Α) Ξηρά τροφή για άμεση κατανάλωση
Κονσέρβες, Φρυγανιές, Μπισκότα, Κρακεράκια, Ξηροί Καρποί κλπ

Β) Είδη ατομικής Υγιεινής :
Μωρομάντηλα, Πάνες, Σερβιέτες, Οδοντόκρεμες, Σαπούνια κλπ

Είδη περιποίησης πληγών και Εγκαυμάτων:
– Βαζελινούχες γάζες fucidin
– Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος
– Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος
– Φιάλες ορού ringers
– Φιάλες ορού dextrose
– Παλμικά οξύμετρα
– Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα
– Τζελ εγκαύματος τύπου flagyl/ flogocalm
– Pulvo spray
– Γάντια νιτριλίου (μιας χρήσεως)
– Αλουμινοκουβέρτες
– Μάσκες μιας χρήσης v2
– Αυτοκόλλητα ράμματα
– Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane
– Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ
– Παυσίπονα
– Λαβίδες
– Ποδιές μίας χρήσεως

Μεγάλη ανάγκη υπάρχει και για αίμα.  Όσοι πολίτες επιθυμούν να δώσουν αίμα, μπορούν να το κάνουν σε κάθε σταθμό αιμοδοσίας της χώρας με αποδέκτη «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ» η οποία διατηρείται στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας, που στεγάζεται στη Μαθητική Εστία.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24620 – 28098
Ωράριο Λειτουργίας: 07:00 – 15:00
Διεύθυνση: Τέρμα Κ. Ταλιαδούρη, 51100, Γρεβενά

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας

Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες της Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τις συνέπειες των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και των κατοίκων των περιοχών αυτών. Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πληγέντες αποφασίσθηκε η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για την διαβίωση τους.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας να στηρίξουν την απόφαση αυτή και να προσφέρουν από το υστέρημά τους τα απαραίτητα αυτά προϊόντα τα οποία είναι: ξηρά τροφή (κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές) κονσέρβες, νερά, χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακρά διάρκειας καθώς επίσης βαμβάκι, μωρομάντιλα, πάνες, betadine και fucidin.

Οι συνάδελφοι που θέλουν να βοηθήσουν θα πρέπει να φέρουν τα προϊόντα τους αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 από τις 13:00μ έως και τις 15:00 στο γραφείο του Συλλόγου Κ. Ταλιαδούρη 16 (κτήριο πρώην Νομαρχίας) 1ος όροφος.

Διοικητικό Συμβούλιο
Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

 

Ευάγγελος Σημανδράκος: Πρωτοβουλία της Π.Ε. Γρεβενών για συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Η Π.Ε. Γρεβενών σε συνεργασία με τους Δήμους Γρεβενών, Δεσκάτης και την Ι.Μ. Γρεβενών ανακοινώνει ότι όσοι πολίτες, φορείς, σύλλογοι κ.α. επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους της Αττικής από τις φονικές πυρκαγιές μπορούν να προσφέρουν είδη όπως:

τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης- κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές-, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου- εβαπορέ-, φάρμακα, γάζες, betadine, αλοιφές όπως fucidin, fucicort, και αναλγητικά κ.α., πάνες, σερβιέτες και μωρομάντηλα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Οι προσφέροντες θα παραδίδουν τα παραπάνω είδη στη Μαθητική Εστία στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Γρεβενών δίπλα στο Διοικητήριο Γρεβενών (Διεύθυνση τέρμα Κ. Ταλιαδούρη) και κατά τις ώρες: 07:00 – 15:00.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ώστε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος της παρεχόμενης βοήθειας μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών τηλ:2462353333-370 καθώς επίσης και με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών τηλ:2462353252

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Ευάγγελος Σημανδράκος

ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΘΕΜΑ: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οργανώσεις του κόμματος έχουν ήδη αρχίσει από το πρωίτη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα) για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους, από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Η ΝΔ παρακαλεί τους πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθειά της, συγκεντρώνοντας τα εξής είδη πρώτης ανάγκης:

  • Ρύζι και μακαρόνια.
  • Τρόφιμα στερεά και υγρά, μακράς διάρκειας, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα.
  • Φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα).
  • Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Σημείο Συγκέντρωσης, για τα ΓΡΕΒΕΝΑ:

‘’Το Σύγχρονο Περίπτερο’’, Κ. Ταλιαδούρη 68.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6976925180, 2462083641.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Κωδουνάς

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Γρεβενών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.