Mε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την  φιέστα που οργανώνει ο Ζόραν Ζάεφ σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Τις τελευταίες μέρες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός καλλιεργεί συστηματικά πανηγυρικό κλίμα, προσκαλώντας μέσω των social media τους πολίτες της χώρας του να δώσουν το «παρών» στους εορτασμούς.

«Αυτό το Σάββατο, 14 Ιουλίου, θα ενωθούμε και θα γιορτάσουμε μαζί την ιστορική επιτυχία της “Μακεδονίας”.  Πάμε μπροστά – Η “Μακεδονία” στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ!», έγραψε στο Facebook.

Η αντιπολίτευση, από την άλλη βοά, για το κόστος του… πάρτι, κατηγορώντας τον Ζάεφ ότι «ετοιμάζει γιορτή για μια διπλωματική ήττα, και το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ», με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Μίλε Μποσνιακόφσκι, να απαντά ότι θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες αναφορικά με το κόστος και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Θέμα έχει προκύψει και με κάποιους από τους καλλιτέχνες, οι οποίοι όπως είπαν, νόμιζαν ότι θα μετάσχουν σε πολιτιστικό γεγονός και όχι σε πάρτι της κυβέρνησης. Ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης Ζάεφ, Μάργιαν Ζάμπρτσανετς, απάντησε πάντως, μέσω Facebook, ότι όλοι οι περφόρμερ έχουν υπογράψει συμβόλαιο, που αναφέρει ρητά ότι θα πρόκειται για εκδηλώσεις με αφορμή την πρόσκληση της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Εκτός από την πρωτεύουσα Σκόπια, οι εορταστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των σαράντα καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν και στις πόλεις Αχρίδα, Βέλες, Γευγελή, Τέτοβο, Πρίλεπ, Μπίτολα, Στρούγκα, Κουμάνοβο, Στιπ, Καβάνταρτσι, Στρούμιτσα, Κίσεβο, Γκόστιβαρ και Κοτσάνι.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.