Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Ελληνας πρεσβευτής, Φρυγάνας Ανδρέας, στη Μόσχα μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Τass, ο Έλληνας αξιωματούχος κλήθηκε για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Τass, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και ενέχει ο κίνδυνος να πληγούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις. Επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει οτι πίσω απο την κίνηση της Ελλάδας βρίσκονται οι ΗΠΑ.

«Η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Sputnik, προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά δεν δικαιολόγησε την απέλαση των διπλωματών.

«Θεωρούμε την ενέργεια απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα από την ελληνική πλευρά, η οποία έρχεται έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεων μας και μπορεί να τις καταστρέψει», σημειώνει.

ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Μόσχας περί αμερικανικών πιέσεων

Διπλωματικές πηγές αντιδρώντας σχολίαζαν: «Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι».

Παράλληλα πρόσθεσαν: «Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο.

Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας».

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.