Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρωτιές του ΔΕΔΔΗΕ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020

Ιούλιος 14th, 2018 by Σταματίνα

Τις περισσότερες συμμετοχές από όλους τους Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ευρώπη με ενεργειακά έργα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 έχει ο ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Διαχειριστών EDSO.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για την περίοδο 2014-2016, ο ΔΕΔΔΗΕ ήταν η πρώτη εταιρεία δημοσίου συμφέροντος με βάση τις συμμετοχές στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.

Τα έξι καινοτόμα έργα στα οποία συμμετέχει ο ΔΕΔΔΗΕ είναι:

  1. Το TILOS (τεχνολογική καινοτομία για τη βέλτιστη ενσωμάτωση συσσωρευτών αποθήκευσης ενέργειας σε επίπεδο τοπικής κλίμακας),
  2. το SmartEMC2 (ενδυνάμωση παικτών αγοράς Ευφυών Δικτύων μέσα από τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών),
  3. το WiseGrid (ευρείας κλίμακας επίδειξη και πιλοτική εφαρμογή ολοκληρωμένων/ενοποιημένων λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων για το Ευρωπαϊκό Έξυπνο Δίκτυο),
  4. το Shar-Q (χωρητικότητα αποθήκευσης μέσω εικονικής γειτνίασης ενεργειακών οικοσυστημάτων),
  5. το GRIDSOL (ευφυή κεντρικά σημεία ΑΠΕ για ευέλικτη παραγωγή: ευστάθεια εκμετάλλευσης ηλιακού δυναμικού στο δίκτυο) και
  6. το ERIGRID (Ευρωπαϊκή Ερευνητική Υποδομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη, αξιολόγηση και την εξάπλωση των τεχνολογιών των Ευφυών Δικτύων).

Η συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ σε αυτά τα προγράμματα αποτελεί μέρος του γενικότερου επιχειρησιακού του σχεδιασμού, καθώς αντλεί τεχνογνωσία προκειμένου να υλοποιήσει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα το πρόγραμμα μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού του, με επίκεντρο τις σύγχρονες τεχνολογίες και την καινοτομία.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, Ιούλιος 14th, 2018 at 10:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply