Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τηγανιά από φιλέτο 

Ιούλιος 13th, 2018 by Σταματίνα

Απλό και ραφινάτο πιάτο. Ιδανικό για γρήγορα γεύματα, της τελευταίας στιγμής, για όσους θέλουν πρωτείνη, χωρίς να θέλουν να βάλουν κιλά.

Ακολουθήστε τη συνταγή, μην τη φοβάστε: το κρέας πρέπει να μαριναριστεί για να νοστιμίσει, και ο καλύτερος τρόπος είναι η σάλτσα σόγιας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κρέας φιλέτο ή άλλο μαλακό κομμάτι
  • 1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη, λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σε ειδική σακούλα τροφίμων βάλτε όλα τα υλικά -εκτός από το κρέας- και αναμείξτε καλά
  • Κόψτε το κρέας σε μικρούς κύβους και ρίξτε το στη σακούλα
  • Κλείστε καλά, αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί
  • Ζεστάνετε ένα τηγάνι -Καθαρίστε απαλά το κρέας από την μαρινάδα και ψήστε το στο τηγάνι, τουλάχιστον για 3-6 λεπτά, ανάλογα τα γούστα
  • Αν δεν το τηγανίσετε πολύ θα είναι καλοψημένο απ’έξω και ροζέ από μέσα
  • Σερβίρεται ζεστό με σαλάτα, ιδανικό για δίαιτες το καλοκαίρι!

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 13th, 2018 at 13:04 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply