Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Ζουμερό χοιρινό μαριναρισμένο

Ιούλιος 11th, 2018 by Σταματίνα

Απογειώστε το χοιρινό σας με μια μαρινάδα κουβανέζικης κουζίνας: κόλιανδρο και πορτοκάλι κατά βάση.

Υλικά

  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • 3/4 φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι χυμός λεμόνι
  • 1 φλυτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλυτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό ψαρονέφρι ή χοιρινό για ψητό, με κόκκαλο, σε ένα κομμάτι

 

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάλτε όλα τα υλικά -Ανακατέψτε τα καλά, βυθίστε εκεί το κρέας (μπορείτε να το βάλετε και σε ειδικό σακουλάκι, ώστε να βυθιστεί το κρέας πραγματικά)
  • Αφήστε το κρέας στο ψυγείο αρκετές ώρες
  • Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ -Καθαρίστε λίγο το κρέας από την μαρινάδα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Ψήστε για 30 λεπτά  -Τυλίξτε το κρέας με αλουμινόχαρτο, ψήστε ακόμη 20 λεπτά

 

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 11th, 2018 at 13:42 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply