Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψάρι μαγειρευτό με ντοματίνια 

Ιούλιος 10th, 2018 by Σταματίνα

Υπέροχη συνταγή, ιδανική για το καλοκαίρι. Θέλει ντοματίνια, σκόρδο, λευκό κρασί και φρέσκο βασιλικό.

Υλικά

  • Φρέσκο ψάρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά μπούκοβο καυτερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 ντοματίνια, στα δύο
  • 1/4 φλυτζανιού λευκό κρασί
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180
  • Ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίστε ελαφρά το σκόρδο και το μπούκοβο
  • Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια, ροδίστε για 9-12 λεπτά
  • Προσθέστε το κρασί, αφήστε 2 λεπτά να σιγοβράσει
  • Ρίξτε χυμό λεμονιού, ξύσμα, ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, βράστε για 2 λεπτά
  • Βάλτε τη σάλτσα στην άκρη, καθαρίστε το τηγάνι
  • Ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά -Ροδίστε τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο μεριές, για 5 λεπτά, αλάτι και πιπέρι
  • Σε ταψάκι βάζετε το ψάρι, όλα τα υγρά του και τη σάλτσα και ψήστε για 7-10 λεπτά

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 10th, 2018 at 13:03 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply