Έχοντας πειστική απόδοση και… γερά κεφάλια τα «λιοντάρια» νίκησαν με 2-0 τη Σουηδία και πέρασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ

Η Αγγλία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018 για πρώτη φορά μετά το 1990 στην Ιταλία, αφού στα προημιτελικά επικράτησε 2-0 της Σουηδίας.




Τα «Τρία Λιοντάρια» προκρίθηκαν δίκαια σε βάρος της Σουηδίας, αφού έπαιξαν καλύτερα και αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού, Ρωσία–Κροατία, στις 11 Ιουλίου στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας. Σκόρερ των Άγγλων ήταν, ο Μαγκουάιρ στο 30΄ και ο Ντέλε Άλι στο 59΄ με ισάριθμες κεφαλιές.

Το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού είναι ήδη γνωστό, αφού θα αποτελείται από τις Γαλλία και Βέλγιο, κάτι που σημαίνει ότι ο τίτλος θα μείνει σε ευρωπαϊκά χέρια για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση.

Οι Γιανγκ και Γουόκερ ανάρρωσαν από τους μικροτραυματισμούς τους και συμπεριλήφθηκαν απο τον Σαουθγκέιτ στο ματς κατά της Σουηδίας, ενώ ο Βάρντι που επίσης αντιμετώπισε πρόβλημα από τον αγώνα με την Κολομβία, μπήκε στην αποστολή, αλλά έμεινε στον πάγκο. Στη Σουηδία τη θέση του τιμωρημένου με κάρτες Λούστιγκ πήρε ο Κραφτ, ενώ ο μέσος Λάρσον εξέτισε την ποινή του και ξεκίνησε τον αγώνα στη θέση του Σβένσον.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 25 φορές, με τη Σουηδία να μετρά 7 νίκες και την Αγγλία 9, ενώ… είδηση θα μπορούσε να είναι για τη νικήτρια ότι δεν σκόραρε ο Χάρι Κέιν, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει πετύχει 6 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στον αγώνα, με τους Άγγλους να έχουν την κατοχή της μπάλας. Οι Σουηδοί ήταν αυτοί που στο 12΄ είχαν την πρώτη ευκαιρία με μακρινό σουτ του Κλάεσον που έφυγε λίγο άουτ. Οι Άγγλοι απάντησαν στο 19΄ με καλό συρτό σουτ άουτ του Κέιν.

Με την συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας αγώνα (30΄) η Αγγλία προηγήθηκε με τέρμα του Μαγκουάιρ. Ο σέντερ μπακ των «Λιονταριών» έπιασε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Γιανγκ από το ύψος του πέναλτι και νίκησε τον Όλσεν για να κάνει το 1-0.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 45΄, όταν ο Στέρλινγκ βγήκε μόνος προ του Όλσεν, κλείστηκε από τον Σουηδό τερματοφύλακα, καθυστέρησε να δώσει στον αμαρκάριστο Κέιν και τελικά το σουτ που έκανε κόντραρε στο Λίντελοφ κι έφυγε κόρνερ.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους χωρίς αλλαγές στο Β΄ ημίχρονο, με την Σουηδία να γίνεται επικίνδυνη στο 47΄ με τον Μπεργκ, την εξαιρετική κεφαλιά του οποίου σε σέντρα του Αουγκούστινσον, απέκρουσε με το αριστερό χέρι στη γωνία του ο Πίκφορντ.




Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πίεσης από την Αγγλία στην εστία του Όλσεν που απέφερε ένα ακόμη τέρμα. Στο 59΄ ο Λίνγκαρντ με ωραία σέντρα βρήκε αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή τον Ντέλε Άλι, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Σουηδό τερματοφύλακα κι έκανε το 2-0.

Αμέσως μετά (62΄) ο Μπεργκ έδωσε πάσα στον Κλάεσον που έκανε το συρτό σουτ, αλλά επενέβη και πάλι σωτήρια ο Πίκφορντ. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού πρωταγωνίστησε σε νέα φάση στο 71΄, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι έδιωξε ο Πίκφορντ. Τα επόμενα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά.

Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: 87′ Γκουϊντέτι, 90+4 Λάρσον – 87′ Μαγκουάιρ

Κόκκινες κάρτες: –

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ (85′ Γιάνσον), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (65′ Όλσον), Μπεργκ, Τοϊβόνεν (65′ Γκουϊντέτι)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκέϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Άλι (77′ Ντέλφ), Χέντερσον (85΄Ντάιερ), Λίγνκαρντ, Γιάνγκ, Στέρλινγκ (90+1′ Ράσφορντ), Κέιν

 

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.