Ένα γκολ του Φόρσμπεργκ ήταν αρκετό για να χαρίσει στη Σουηδία τη νίκη και την πρόκριση επί της Ελβετίας

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια προκρίθηκε η Σουηδία. Οι παίκτες του Γιάνε Άντερσον ήταν ανώτεροι από τους Ελβετούς και με γκολ του Εμίλ Φόρσεμπεργκ στο 67′ προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.




Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 8′, αλλά το σουτ του Μπεργκ από θέση βολής ήταν κάκιστο. Στο 24′ ο Ζούμπερ απείλησε πρώτη φορά για τους Ελβετούς, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σόμερ πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε σκαστό βολέ του Μπεργκ και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η νέα τεράστια ευκαιρία για τους παίκτες του Άντερσον ήρθε στο 41′ με την σέντρα του Λούστιχ, αλλά το κακό τελείωμα από εξαιρετική θέση του Έκνταλ στέρησε από τους «Βίκινγκ» το γκολ.

Ο ρυθμός παρέμεινε αμφίρροπος και στην επανέναρξη, με τη Σουηδία να έχει ωστόσο τον πρώτο λόγο.

Στο 49′ ο Φόρσμπεργκ με ωραία ατομική ενέργεια έβγαλε στον Τοϊβόνεν, αλλά το σουτ του έμπειρου επιθετικού ήταν πολύ κακό.

Τον «γόρδιο δεσμό» των Ελβετών έλυσε τελικά ο Φόρσμπεργκ στο 67′ με τη βοήθεια της τύχης. Ο εξτρέμ της Λειψίας συνέκλινε ωραία προς την περιοχή, ζύγισε το σουτ και μετά από κόντρα στον Ακάντζι έγραψε το 1-0.

Πλέον με το σκορ στο 1-0 ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς «έριξε» στο παιχνίδι τους Σεφέροβιτς και Εμπολό προκειμένου η ομάδα του να σκοράρει. Ο Σεφέροβιτς λίγο έλειψε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έπιασε ωραία κεφαλιά, όμως ο Όλσεν με διπλή επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 90+3′ ο Λανγκ έκοψε τον Τελίν έξω από την περιοχή λίγο πριν σκοράρει και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Το φάουλ του Τοϊβόνεν δεν οδήγησε σε κάποιο άλλο γκολ και ο Σκόμινα έδωσε το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)




Κίτρινες κάρτες: 31′ Λούστιχ – 61′ Μπεχράμι, 68′ Τζάκα

Κόκκινες κάρτες: 90+3′ Λάνγκ

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιχν (82′ Κραφτ), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Ογκούστινσον, Κλάεσον, Σβένσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (82′ Όλσον), Μπεργκ (90′ Τελίν), Τοϊβόνεν

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λάνγκ, Τζουρού, Ακάντζι, Ρόντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί (73′ Σεφέροβιτς), Ζούμπερ (73′ Εμπολό), Ντρμιτς

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.