Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα επιβεβαίωση ότι ο καφές συντελεί στη μακροζωία

3 Ιουλίου, 2018 by Σταματίνα

Μια νέα μελέτη έρχεται να δώσει το έναυσμα για περισσότερη κατανάλωση καφέ καθώς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι συνδέεται με τη μακροζωία.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine, επιστημονική ομάδα υπό την επιδημιολόγο Έρικκα Λοφτφιλντ, υποστηρίζει ότι αυτοί που πίνουν τουλάχιστον έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα ζουν περισσότερο.

Οι επιστήμονες εξέτασαν στοιχεία από τη μελέτη UK Biobank που περιλαμβάνει στοιχεία για 9,2 εκατομμύρια άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκρίνοντας τα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ σχεδόν μισού εκατομμυρίου μεσηλίκων και ηλικιωμένων με την κατανάλωση καφέ.

Εκείνοι που έπιναν έξι με επτά φλιτζάνια καφέ ήταν σε καλύτερη κατάσταση, δηλαδή είχαν 16% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια νόσο σε ορίζοντα δεκαετίας, συγκριτικά με όσους δεν έπιναν ποτέ καφέ.

Όσοι έπιναν τουλάχιστον έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα ή περισσότερα είχαν μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας κατά 14%.

Οφέλη προέκυπταν και για όσους έπιναν μικρότερες ποσότητες καφέ: δύο με πέντε φλιτζάνια, ένα ή λιγότερο, ημερησίως μείωναν κατά 12%, 8% και 6%, αντίστοιχα, τη θνησιμότητα.

Σύμφωνα με την Δρ Λοφτφιλντ, «ο καφές μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής ζωής» και υπενθυμίζει ότι ο καφές έχει ήδη σχετιστεί με την πρόληψη της καρδιακής νόσου, του καρκίνου, της άνοιας, του διαβήτη και της κατάθλιψης αφού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες και έτσι μειώνει τη φλεγμονή και ενισχύει την πνευμονική λειτουργία και την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

 

 

 

 

in

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 3 Ιουλίου, 2018 at 12:02 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply