Κινέζικο πιάτο με γεμάτη γεύση.

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι κομμένο λάχανο (κραμπί)
  • 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες (μέγεθος σπίρτου)
  • 1 ποτήρι καλαμπόκι
  • ½ ποτήρι αρακά
  • 150 γρ. egg noodles

Μαρινάτα για το κοτόπουλο

  • 1 κουταλιά σησαμέλαιο
  • 3 κουταλιές soy sauce
  • 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ginger
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάτα ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά της.
  2.  Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάτα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τρεις ώρες ή στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
  3. Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα wok και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τη μαρινάτα του.
  4. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο wok όλα τα λαχανικά.
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν καλά τα λαχανικά.
  6. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό, βάζουμε τα noodles για περίπου επτά με οκτώ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  8. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα ακόμη λίγο soy sauce αν προτιμάμε. Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.