Με επιστολή του στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και στο προεδρείο της Βουλής, ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής του Πάνου Καμμένου, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του έχουν να κάνουν με το Σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Λαζαρίδης δικαιολογεί την αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίησή του λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στη συνείδησή του».

Ο κ. Λαζαρίδης, πάντως, είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης. Ήταν μάλιστα και ένθερμος στη Βουλή, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου στο Τwitter:

Φωνές ως τον διάδρομο

Ολα δείχνουν ότι η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης ήταν μια απόφαση που αιφνιδίασε το ίδιο του το κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν μπήκε στο γραφείο των ΑΛΕΛ, στη βουλή, για να ενημερώσει για την ανεξαρτητοποίησή του, οι αντιδράσεις και οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους και ήταν ιδιαίτερα έντονες.




Δεύτερη απώλεια για τους ΑΝΕΛ

Πρόκειται για τη δεύτερη «απώλεια» για τους ΑΝΕΛ, μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής της ΝΔ για το Σκοπιανό.

Πλέον, η κυβερνητική πλειοψηφία μένει με 152 βουλευτές.

Τι είχε πει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας:

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταρχήν, επειδή από την ιδρυτική μας διακήρυξη δεν μπορούμε να δεχθούμε τη χρήση του όρου Μακεδονία, λέμε όχι και στη συμφωνία και στη χρήση του όρου Μακεδονία. Όμως, λέμε όχι και στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας, γιατί, όπως σας είπα, είναι ένα μνημείο υποκρισίας…

Εγώ προέρχομαι από τη Νέα Δημοκρατία του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως όρισε τότε το ιδεολογικό περίγραμμα του κόμματος και που δεν έχει καμία σχέση με αυτό το Κόμμα το οποίο βλέπουμε σήμερα στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. ..

Επιτέλους, κύριοι συνάδελφοι, άκουσα μετά από πολύ καιρό κάποιους από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να υπερασπίζονται την περίοδο του Κώστα Καραμανλή. Άκουσα κι εχθές έναν Βουλευτή, άκουσα και σήμερα. Διότι τόσο καιρό, τόσους μήνες ακούω από τους πρώην συνεταίρους σας, από το ΠΑΣΟΚ, να πυροβολούν την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, η οποία ήταν η περίοδος που είχε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης η πατρίδα μας και να τη θεωρούν υπεύθυνη για την καταστροφή και την κρίση στη χώρα μας.




Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως είπα προηγουμένως, λέμε «ΟΧΙ» και στην πρόταση μομφής την οποία έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά το ίδιο λέμε και στη συμφωνία.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.