Με ένα κομψό και καλαίσθητο περίπτερο, το Μανουσάκειο Επαγγελματικό Λύκειο Δεσκάτης συμμετείχε στην έκθεση μαθητικών έργων των ΕΠΑ.Λ. Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας: Προοπτικές στη Δυτική Μακεδονία» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Στο περίπτερο του ΕΠΑ.Λ Δεσκάτης εκτέθηκαν καινοτόμα projects και δράσεις των μαθητών του σχολείου που υλοποιήθηκαν από τους τομείς Οικονομίας –Πληροφορικής – Γεωπονίας και Ηλεκτρολογίας, έχοντας ως στόχο την καλλιέργεια,  την προώθηση και την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στους μαθητές, και με κύριο άξονα την αξιοποίηση των φυσικών πόρων και δυνατοτήτων της περιοχής της Δεσκάτης. Τα projects και οι δράσεις που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ήταν τα εξής:




Η παρουσία του σχολείου, χάρη στις καινοτόμες προτάσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, προκάλεσε το αυξημένο ενδιαφέρον όλων για τις δυνατότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο κατάρτισης, προώθησης και συνεργασίας της μαθητικής επαγγελματικής κοινότητας. Το περίπτερο του Μανουσάκειου Επαγγελματικού Λυκείου Δεσκάτης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σ΄ αυτό ο  Υφυπουργός Παιδείας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Γρεβενών, στελέχη και Διευθυντές Εκπαίδευσης σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας, εκπαιδευτικοί καθώς και πλήθος μαθητών και γονέων.





Η έκθεση στέφθηκε από επιτυχία. Έχοντας τη συμμετοχή όλων των ΕΠΑ. Λ. της Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε την ευκαιρία στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν τα έργα και τις δράσεις τους, να επικοινωνήσουν αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες και παραστάσεις, προωθώντας την εξωστρέφεια των σχολείων, σημαντική για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.