Λαχταριστή συνταγή με μπέικον.

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2-3 κ. σ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 κ. σ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  2. Ξεφλουδίζουμε προαιρετικά τις πατάτες. Με κοφτερό μαχαίρι, τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες, χωρίς να φτάσουμε μέχρι το κάτω μέρος, δημιουργώντας πτυχές στην επιφάνεια της πατάτας.
  3. Προσέχουμε να τις κρατάμε σταθερές, για να κοπούν ομοιόμορφα οι φέτες.
  4. Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυράντοχο σκεύος, με την χαραγμένη πλευρά προς τα επάνω.
  5. Τις αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, με την τριμμένη φρυγανιά και το μπέικον. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.