Με γκολ του Σακίρι στο 90′ η Ελβετία ανέτρεψε το εις βάρους της σκορ απέναντι στην Σερβία και πήρε τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς

Πραγματοποιώντας επική ανατροπή η Ελβετία επικράτησε με 2-1 της Σερβίας και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όλα για όλα η Σερβία απέναντι στην Βραζιλία την τελευταία αγωνιστική.

Από νωρίς οι Σέρβοι έκαναν γνωστές τις διαθέσεις τους πιέζοντας σε όλους τους χώρους. Στο 5′ ο Τάντιτς σέντραρε από τα δεξιά στην περιοχή, ο Μίτροβιτς έπιασε ωραία κεφαλιά αλλά ο Σόμερ απέκρουσε και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σε φάση «καρμπόν», ο Τάντιτς γέμισε,  ο Μίτροβιτς δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης και έκανε το 1-0.

Το γρήγορο τέρμα αφύπνισε τους Ελβετούς οι οποίοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Στο 10′ ο Ροντρίγκες έβγαλε συρτή σέντρα από τα αριστερά, όμως το σουτ του Τζεμαϊλί πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στοΐκοβιτς.

Στο 30′ οι Ελβετοί «άγγιξαν» την ισοφάριση όταν ο Ζούμπερ με μπαλιά «διαβήτη» έβγαλε μόνο του τον Τζεμαϊλί στο αντίπαλο τέρμα, αλλά ο Στοΐκοβιτς αντέδρασε έξοχα και παραχώρησε το κόρνερ.

Λίγο πριν το ημίχρονο οι Σέρβοι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Η πρώτη ήρθε στο 44′ μετά από κόρνερ του Τάντιτς, με την μπάλα να περνά από όλους και τον Μάτις από πλεονεκτική θέση να μην βρίσκει καλά τη μπάλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τάντιτς έπιασε πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το «χατήρι» και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Παρά την ανωτερότητα της ομάδας του Μλάντεν Κρστάιτς, οι Ελβετοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Σερβίας η μπάλα στρώθηκε στον Τζάκα εκτός περιοχής και ο μέσος της Άρσεναλ με μια «βολίδα» έγραψε το 1-1.

Με τον ρυθμό υπέρ της η Ελβετία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Στο 58′ ο Σακίρι από πλάγια θέση εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στη συμβολή των δοκών και πέρασε άουτ.

Στο 68′ το ωραίο γύρισμα του Κολάροφ από αριστερά πέρασε απ’ όλους, όμως για λίγο ο Μίτροβιτς δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα λεπτά κυλούσαν με του Ελβετούς να πατάνε καλύτερα και να απειλούν συνεχώς την εστία του Στοΐκοβιτς. Στο 84′ ο Γκαβράνοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Σέρβο τερματοφύλακα, μετά την κεφαλιά-πάσα του Εμπολό.

Στο 90′ ο Σακίρι βγήκε μόνος του σε αντεπίθεση απέναντι στον Στοϊκοβιτς και με πλασέ έκανε το 1-2 φέρνοντας «τούμπα» το παιχνίδι.

Στον ελάχιστο χρόνο που απέμεινε το σκορ δεν άλλαξε, με τους Ελβετούς να παίρνουν νίκη «χρυσάφι» και να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο έναντι των Σέρβων για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινες κάρτες: 34′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 39′ Μιλιβόγιεβιτς, 45+2′ Μάτιτς, 87′ Μίτροβις – 90+2′ Σακίρι

Κόκκινες κάρτες: –

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόϊκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μάτιτς, Μιλιβόγιεβιτς (81′ Ράντονιτς), Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (64′ Λιάιτς), Μίτροβιτς

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί (73′ Εμπολό), Ζούμπερ (90+4′ Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς)

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας:

Η Νιγηρία έβαλε «φωτιά» στον τέταρτο όμιλο




Έσωσε τη Βραζιλία ο Κουτίνιο, το τελευταίο «καρφί» ο Νεϊμάρ




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.