Μία διεθνής επιτροπή ειδικών από το χώρο του αυτοκινήτου αξιολόγησε το Honda Urban EV Concept ως το «The Best Concept Car» στον αναγνωρισμένο θεσμό βραβείων 2018 Car Design Award, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τορίνο.

Τη διοργάνωση ανέλαβε το περιοδικό Auto & Design. Οι φιναλίστ και οι νικητές του θεσμού Car Design Award επιλέγονται και αξιολογούνται από μία επιτροπή που αποτελείται από 12 συντάκτες αυτοκινήτου από τις πιο έγκυρες εκδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Το Honda Urban EV Concept επιλέχθηκε μεταξύ των φιναλίστ φέτος τον Απρίλιο και στη συνέχεια επικράτησε ως γενικός νικητής στην κατηγορία πρωτότυπων οχημάτων, έχοντας απέναντί του εννέα αντιπάλους. Η παγκόσμια αναγνώριση στο θεσμό Car Design Award έρχεται σε συνέχεια της επιτυχίας του Urban EV Concept τον Ιανουάριο, όταν απέσπασε τη διάκριση 2018 Concept of the Year από το περιοδικό Automobile.

Η Honda αποκάλυψε το Urban EV Concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017. Η βραβευμένη σχεδίαση θα αποτελέσει την αισθητική βάση για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της Honda στην Ευρώπη που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2019, με μία απλή και σοφιστικέ εμφάνιση, σε αντίθεση με την προηγμένη τεχνολογία κίνησης του οχήματος.

Χαμηλό και φαρδύ σε διαστάσεις, αποπνέει ένα σπορτίφ στυλ, ενώ η σύγχρονη αισθητική του αποτυπώνεται στις λεπτές κολόνες Α και στο φαρδύ παρμπρίζ που φαίνεται να αγκαλιάζει ολόκληρο το εμπρός τμήμα της καμπίνας. Η πρόσβαση στο όχημα (είσοδος/έξοδος) γίνεται μέσω θυρών με μεντεσέδες στο πίσω τμήμα. Στο εμπρός τμήμα του Urban EV Concept, διαδραστικά πολύγλωσσα μηνύματα μπορούν να εμφανίζονται μεταξύ των προβολέων, όπως χαιρετισμοί, συμβουλές για άλλους οδηγούς ή ενημερώσεις της κατάστασης φόρτισης.

Το εσωτερικό είναι εξίσου ελκυστικό, με φυσικά υλικά και μία ενιαία καμπίνα που φιλοξενεί δύο σειρές καθισμάτων, μπροστά και πίσω. Φυσικό γκρι ύφασμα και μοντέρνες ξύλινες πινελιές συνθέτουν ένα χαλαρό περιβάλλον που θυμίζει σαλόνι, ενώ ένα high-tech, «αιωρούμενο» ταμπλό ενσωματώνει μία εκτεταμένη οθόνη που διατρέχει την κονσόλα σε όλο της το μήκος και φτάνει μέχρι τις πόρτες.

«Το Honda Urban EV Concept είναι ένα προϊόν υψηλής αισθητικής που φέρνει μία πολυπόθητη αίσθηση προσωπικότητας στην κατηγορία EV» καταλήγει η κοινή ανακοίνωση της επιτροπής του Car Design Award. «Το έξυπνο μίγμα ρετρό και φουτουριστικής σχεδίασης του προσδίδει αναμφισβήτητη γοητεία που λίγα μοντέλα μπορούν να συναγωνιστούν».

Το Urban EV Concept της Honda θα είναι το πρώτο, γνήσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φτάνει στη μαζική παραγωγή στο πλαίσιο της στρατηγικής «Electric Vision» της μάρκας για την Ευρώπη. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την εξέλιξη μιας ειδικής ηλεκτρικής πλατφόρμας αυτοκινήτου, με πλήρως ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης.

«Το Urban EV Concept μας ενσαρκώνει την σχεδιαστική φιλοσοφία “We make it simple”, η οποία στοχεύει να κάνει πιο αγαπητά τα αυτοκίνητα στον άνθρωπο» δήλωσε ο Makoto Iwaki, Executive Creative Director του Honda R&D. «Εκφράζω την υπέρτατη ευγνωμοσύνη μου εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας σχεδίασης της Honda στην κριτική επιτροπή που τίμησε τη μοναδική μας πρόταση, η οποία θεωρούμε ότι διαφέρει από άλλες προτάσεις της αγοράς. Το αυτοκίνητο παραγωγής που βασίζεται στο πρωτότυπο είναι υπό εξέλιξη, και θα είναι εύχρηστο, απολαυστικό στην οδήγηση και θα κάνει την καθημερινότητα πιο ευχάριστη και ολοκληρωμένη».

Το 2018, ο θεσμός Car Design Award γιορτάζει την τρίτη του χρονιά σε ανανεωμένη μορφή. Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του, 1984 – 1997, η Honda ήταν η πρώτη νικήτρια με τη σχεδίασή της για την τρίτη γενιά Civic.

Οι παραγγελίες για το μοντέλο παραγωγής του Honda Urban EV Concept θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, και οι πρώτες Ευρωπαϊκές παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς αυτής.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.