Οι σαλάτες είναι από τα πιο υγιεινά γεύματα που μπορούμε να φάμε μέσα στην ημέρα.

Λαμβάνουμε από αυτές, όλα τα απαραίτητα λαχανικά και άλλες τροφές που χρειαζόμαστε, ενώ παίρνουμε λίγες θερμίδες.

Ωστόσο, αυτό το ελαφρύ γεύμα δεν μας κρατά χορτάτους για πολύ ώρα, με αποτέλεσμα να αναζητούμε κάτι άλλο για να ξεγελάσουμε την πείνα μας.

Μια διατροφολόγος έρχεται για να μας λύσει αυτό το πρόβλημα και μας αποκαλύπτει πώς να φτιάξουμε μια σαλάτα που θα μας κρατά χορτάτους μέχρι το βράδυ αλλά και που θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Η Rachel Paul μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφίες από δύο σαλάτες δίπλα-δίπλα για να δείξει πώς είναι ένα γεύμα που σε χορταίνει και ένα που δεν σε χορταίνει.

Η σαλάτα στα αριστερά περιέχει μόνο φύλλα και λίγο καρότο, δηλαδή μη αμυλώδη λαχανικά. Αυτό το απλό γεύμα θα σε κρατήσει μόνο για λίγα λεπτά.

Αντίθετα, η σαλάτα στα δεξιά περιέχει τα ίδια μη αμυλώδη λαχανικά με κάποιες σημαντικές προσθήκες.

Με το να προσθέσεις λιπαρά από ένα αβοκάντο, λίγο ντρέσινγκ με χαμηλά λιπαρά, πρωτεΐνη από στήθος κοτόπουλου και σπαράγγια στη σαλάτα, θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρες.

«Δεν είναι καλό να τρως ένα μη ικανοποιητικό γεύμα, μόνο και μόνο για να πεινάσεις μετά από λίγο και να μην μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά», αναφέρει η ίδια.

«Γέμισε τη σαλάτα σου με καλές πρωτεΐνες και λιπαρά και βάλε λαχανικά που δεν έχουν άμυλο ώστε να προσθέσεις ένταση», προσθέτει.

Μια απλή σαλάτα με λαχανικά δεν θα κρατήσει όσους θέλουν να κάνουν δίαιτα, γιατί δεν περιέχει μακροθρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη και λίπος, που σε κρατούν χορτάτο για περισσότερο.

Η διατροφολόγος μοιράστηκε ακόμη παραδείγματα πώς να κάνεις τα σνακ να σε κρατήσουν περισσότερο.

Δύο τσαμπιά από σταφύλι θα σε χορτάσουν για 45 λεπτά ενώ αν φας δύο κομμάτια τυριού μαζί θα είσαι ικανοποιημένη για δύο ώρες.

Ακόμη, αν φας ένα μήλο δεν θα πεινάς για μία ώρα, αλλά αν προσθέσεις λιπαρά και πρωτεΐνες, με ένα κομμάτι τυρί, θα είσαι εντάξει για άλλη μια ώρα.

 

bovary
loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.