Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι κρύβει αυτό το Fiat 600 του 1959;

19 Ιουνίου, 2018 by Σταματίνα

Όσο αθώο κι αν δείχνει το κατακόκκινο Fiat 600 του 1959, μην ξεγελαστείτε και πέσετε στην παγίδα του.

Είναι βουτηγμένο στην αμαρτία και γι αυτό ευθύνεται ο ιδιοκτήτης του που φρόντισε να το μετατρέψει σε ένα «θυμωμένο κουνούπι».

Αυτή είναι η ονομασία που του έχει προσδώσει και προφανώς πηγάζει από τον ήχο που παράγει μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας του.

Και πάμε στο ζουμί της υπόθεσης, στην λέξη κλειδί. Κινητήρας. Προφανώς και δεν «φορά» κάποιο συμβατικό μοτεράκι με λίγα αλογάκια ίσα ίσα για να μπορεί να κινηθεί αξιοπρεπώς στο δρόμο.

f2

Η «καρδιά» του προέρχεται από τη Mazda και πρόκειται για τον περίφημο (περιστροφικό κινητήρα) Wankel 12A, που έχουμε γνωρίσει στα Mazda RX-7. Το μοτέρ συνδυάζεται με δύο 40άρια καρμπυρατέρ Weber και τεσσάρι χειροκίνητο σασμάν της Volkswagen.

loading…


Αλλαγές έχουν γίνει στις αναρτήσεις, έχει τοποθετηθεί αλουμινένιο ψυγείο για να κρατά σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του μοτέρ, ενώ η καμπίνα έχει ενισχυθεί με την τοποθέτηση κλωβού ασφαλείας.

f3

Σκεφτείτε, 590 κιλά και 220 hp, αναλογία κιλών ανά ίππο 4kg/hp!

loading…


Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί το 600αράκι που δεν είναι 600αράκι, ονομάζεται «θυμωμένο κουνούπι», όπως επίσης και γιατί η τιμή πώλησής του πριν λίγα χρόνια ήταν 35.000 δολάρια.


 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2018 at 15:03 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply