Δύο «στημένες» φάσεις εκμεταλλεύτηκε η Κροατία, νίκησε με 2-0 τη Νιγηρία στο

Καλίνινγκραντ και πήρε… με το καλημέρα «κεφάλι» στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ, μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Ισλανδία (1-1). Το αυτογκόλ του Ετέμπο στο 32΄ και το πέναλτι του Μόντριτς στο 71΄ έδωσαν το «τρίποντο» στην «Χρβάτσκα».




Απόλυτα δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο προήλθε κυρίως από την ολιγωρία των αμυντικών της Νιγηρίας στα στημένα (και τα δύο τέρματα των Κροατών προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ). Επίσης μέτρησε σημαντικά και η εμπειρία των νικητών έναντι της νεανικής ομάδας του Ρορ, η οποία είχε διάθεση και πάθος, αλλά της έλλειψε η ουσία.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ στο ματς έγινε στο 14΄ με τον Πέρισιτς να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ουζόχο. Η νεανική ομάδα της Νιγηρίας στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες της είχαν καλύτερα τρεξίματα, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους.

Αντίθετα, οι Κροάτες χωρίς να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο και να φανούν απειλητικοί, κατάφεραν να μπουν προηγούμενοι στ΄ αποδυτήρια για το πρώτο μέρος, χάρις στο αυτογκόλ του Ετέμπο στο 32ο λεπτό. Προηγήθηκε η κεφαλιά του Κράμαριτς με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του 22χρονου μέσου και να καταλήγει στα δίχτυα του Ουζόχο.

Ούτε το δεύτερο μέρος πρόσφερε συγκινήσεις στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, αλά και σε αυτούς που το παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με τους «Σούπερ Αετούς» να προσπαθούν για την ισοφάριση, χωρίς, όμως, να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Σούμπασιτς.

Οι Κροάτες από την πλευρά τους κρατούσαν καλύτερα τη μπάλα με τους άψογους χειριστές που διαθέτουν στη μεσαία γραμμή (Μόντριτς, Ράκιτιτς) κι όσο έβλεπαν ότι δεν πιέζονταν από τους αντιπάλους τους προσπαθούσαν να βρουν μια καλή αντεπίθεση για να «κλειδώσουν» το ματς.

Και τα κατάφεραν στο 71΄ με το πέναλτι του Μόντριτς, το οποίο κέρδισε ο Μάντζουκιτς από κράτημα του Εκόνγκ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το υπόλοιπο της αναμέτρησης…

Διαιτητής: Ρίκι Σάντρο (Βραζιλία)

Κίτρινες: Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς – Εκόνγκ

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Κράμαριτς (60΄ Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς (86΄ Πιάτσα), Ρέμπιτς (78΄ Κόβασιτς), Βίντα

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου, Ντιντί, Εκόνγκ, Μπαλουγκούν, Ετέμπο, Ιγκάλο (73΄ Ιχεανάτσο), Όμπι Μίκελ (88΄ Νουάνκο), Μόουζες, Σεχού, Ιβόμπι (62΄ Μούσα)

Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Η Δανία νίκησε 1-0 το Περού που τα έχανε… με το τσουβάλι




Με… λυτρωτή τον Πογκμπά υπέταξε την Αυστραλία η Γαλλία (2-1)

Η Ισλανδία «ψάρεψε» βαθμό από την Αργεντινή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.