Σε τροχιά τέθηκε μία νέας γενιάς, χαμηλής ταχύτητας, μαγνητική αμαξοστοιχία στην κεντρική επαρχία Χουνάν.

Το συγκεκριμένο τρένο μπορεί να τρέξει με ταχύτητα πάνω από 160 χλμ την ώρα, σε σύγκριση με την ανώτατη ταχύτητα της πρώτης γενιάς που προηγήθηκε και έφθανε τα 100 χλμ την ώρα, ενώ μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 500 επιβάτες στα τρία βαγόνια του.

Η πρώτη γενιά των μαγνητικών αυτών τρένων τέθηκε σε λειτουργία στην Κίνα τον Μάιο του 2016 στην Τσανγκσά, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουνάν. Εκτοτε έχουν διανύσει πάνω από 1,7 εκατ. χλμ και έχουν μεταφέρει σχεδόν 6 εκατ. επιβάτες.

Το νέο μοντέλο είναι κατάλληλο για λειτουργία μεταξύ κεντρικών και δορυφορικών πόλεων, ενώ το προηγούμενο ήταν κατάλληλο για λειτουργία μέσα στην πόλη.
Η εταιρία που τα κατασκευάζει αναπτύσσει επίσης ένα πιο προηγμένο μαγνητικό μοντέλο με μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ. ανά ώρα.

Tο μαγνητικό τρένο είναι ένα τρένο που χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης, κινείται με την υψηλή ταχύτητα των 400 έως 500 χιλιομέτρων την ώρα και βρίσκεται υψωμένο, δηλαδή αιωρούμενο ελάχιστα πάνω από τις ράγες του.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.