Στο 3ο ετήσιο συνέδριο «SMART CITIES DIGITAL CITIZENS» έκανε την πρώτη του εμφάνιση το πολυαναμένομενο «έξυπνο παγκάκι».

Στα πλαίσια του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε για πρώτη φορά σε επαφή με ένα παγκάκι διαφορετικό, που αναμένεται να αλλάξει την παραδοσιακή εικόνα που είχαμε στο μυαλό μας για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

pagaki3

Τα «έξυπνα παγκάκια», που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι ήδη σε συμφωνία να τοποθετηθούν σύντομα σε δήμο της χώρας μας, αποτελούν την ενσωμάτωση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, που θα ανταποκρίνεται στους καθημερινούς διαδικτυακούς ρυθμούς που έχουν μπει στη ζωή μας.

pagaki5

Σύμφωνα με όσα μας είπαν στην παρουσίαση, που έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου, το συγκεκριμένο παγκάκι θα μπορεί, χάρη στα συστήματα που διαθέτει, να προσφέρει ταυτόχρονη δωρεάν φόρτιση έως τεσσάρων φορητών συσκευών μεσώ θυρών USB ενώ παράλληλα υπάρχουν δύο ειδικές επιφάνειες για την ασύρματη φόρτιση της τελευταίας γενιάς κινητών τηλεφώνων, που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

pagaki7

Σε όλα αυτά προσθέστε την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου WiFi με ταχύτητες 4G, που που θα διαθέτουν, και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή κατανάλωση ενέργειας, αφού το βασικό χαρακτηριστικό στο έξυπνο παγκάκι είναι η δυνατότητα να αντλεί την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται από τον ήλιο και να την αποθηκεύει σε συσσωρευτές στο εσωτερικό του.

pagaki8

Η επιφάνειά του καλύπτεται από ηλιακά πάνελ, που θα μετατρέπουν την ακτινοβολία του ήλιου σε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς παρ’ ολ’ αυτά να ξεπερνά η θερμοκρασία της επιφάνειας τους 30 βαθμούς Κελσίου αφού έχει προβλεφτεί ειδικό σύστημα ψύξης της συσκευής, ώστε να μπορεί να είναι ασφαλής και άνετη για τους χρήστες.

pagaki9

Τον φουτουριστικό σχεδιασμό συμπληρώνουν κρυφοί φωτισμοί LED που θα το κάνουν αναγνωρίσιμο ακόμα και τη νύχτα.

Στόχος είναι το συγκεκριμένο παγκάκι να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, όπου η χρήση φορητών συσκευών επικοινωνίας και διαδικτύου είναι συνεχείς. Ιδανικό σημείο για όσους θέλουν να σερφάρουν δωρεάν στο διαδίκτυο και να φορτίσουν το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά να πάρουν μια ανάσα από το καθημερινό τρέξιμο.

pagaki10pagaki11pagaki4pagaki6pagaki2pagaki1

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.