Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τέο Βάιγκελ: Κανείς δεν ανάγκασε την Ελλάδα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει

9 Ιουνίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι επώδυνες για τον λαό, αλλά κανείς δεν ανάγκασε τη χώρα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει, τόνισε ο Τέο Βάιγκελ, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια η κρίση έβαλε σε δοκιμασία τη βιωσιμότητα των οικονομικών ορισμένων χωρών. Αλλά από τα πέντε προγράμματα στήριξης τα τέσσερα είχαν επιτυχία, στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αλλά μετά από έλλειμμα 15% πριν από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση κατάφερε τώρα να έχει πραγματικό πλεόνασμα», δήλωσε ο Γερμανός που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 1989 έως το 1998 .
«Η οικονομία καταγράφει φέτος ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2%. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για τους πολιτικά υπεύθυνους στην Ιταλία», συμπλήρωσε ο Βάιγκελ μιλώντας στην ελβετική εφημερίδα Finanz und Wirtschaft.

Σε ερώτηση τι θα μπορούσε να διδαχθεί η Ιταλία από την Ελλάδα, απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκαν έπειτα από δύο χρόνια να ανακαλέσουν τα όσα υποσχέθηκαν στους Έλληνες. Επειτα ακολούθησαν τις συστάσεις του ΔΝΤ και των σκεπτόμενων οικονομολόγων και έκτοτε η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο».

Τέλος, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα, σχολίασε: «Μακροπρόθεσμα καμία χώρα δεν μπορεί να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Μέτρα εξυγίανσης όπως στην Ελλάδα είναι φυσικά επώδυνα για το λαό, αλλά γι’ αυτά ευθύνεται η εθνική πολιτική. Κανείς δεν ανάγκασε την Ελλάδα να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει».

Deutsche Welle
This entry was posted on Σάββατο, 9 Ιουνίου, 2018 at 08:26 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply