Κατά 0,4% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ σε ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Eνωση (εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό) στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat.

Στο δ΄ τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 0,7% και σε ΕΕ και σε ευρωζώνη. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους το εποχικά προσαρμοσμένα ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε 2,5% και στην ΕΕ κατά 2,4%.

Στο προηγούμενο τρίμηνο οι ρυθμοί ανάπτυξης διαμορφωνόταν στο 2,8% και 2,7% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ για την ίδια περίοδο, ανέρχεται στο 0,5% από το 0,7% στο δ΄ τρίμηνο του 2017.

Την μεγαλύτερη ανάπτυξη (σε τριμηνιαία βάση) εμφάνισε η Πολωνία και η Λετονία (1,8%), και  ακολουθούν η Ουγγαρία και η Φινλανδία  με ποσοστά 1,2%.

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία, εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 και η Γαλλία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2%.

Την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το περασμένο έτος κατέγραψαν η Λετονία (5,1%), η Πολωνία (5%), η Σλοβενία (5%), και η Τσεχία (4,4%).

Οι μεταβολές στο ΑΕΠ των χωρών μελών της ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο

Οι μεταβολές στο ΑΕΠ των χωρών μελών της ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.