Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εurostat: Στο 2,5% η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο πρώτο τρίμηνο

7 Ιουνίου, 2018 by Σταματίνα

Κατά 0,4% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ σε ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Eνωση (εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό) στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat.

Στο δ΄ τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 0,7% και σε ΕΕ και σε ευρωζώνη. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους το εποχικά προσαρμοσμένα ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε 2,5% και στην ΕΕ κατά 2,4%.

Στο προηγούμενο τρίμηνο οι ρυθμοί ανάπτυξης διαμορφωνόταν στο 2,8% και 2,7% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ για την ίδια περίοδο, ανέρχεται στο 0,5% από το 0,7% στο δ΄ τρίμηνο του 2017.

Την μεγαλύτερη ανάπτυξη (σε τριμηνιαία βάση) εμφάνισε η Πολωνία και η Λετονία (1,8%), και  ακολουθούν η Ουγγαρία και η Φινλανδία  με ποσοστά 1,2%.

Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία, εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 και η Γαλλία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2%.

Την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το περασμένο έτος κατέγραψαν η Λετονία (5,1%), η Πολωνία (5%), η Σλοβενία (5%), και η Τσεχία (4,4%).

Οι μεταβολές στο ΑΕΠ των χωρών μελών της ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο

Οι μεταβολές στο ΑΕΠ των χωρών μελών της ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018 at 16:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply