Κουμουτσάκος: Ψεύδεσαι Κοτζιά, καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχθηκε το «Μακεδονία-Σκόπια»
Την πεποίθησή του πως σε λίγες μέρες τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα έρθει η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «Ερχεται η στιγμή που πρέπει να πεις το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Τώρα που πρέπει να τελειώνουμε, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τώρα συνειδητοποίησε τις μεγάλες δυσκολίες και θέλησε να αναστοχαστεί. Αίσθησή μου είναι ότι σε πολύ λίγες μέρες τα προβλήματα θα ξεπεραστούν», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Η διαπραγμάτευση δεν είναι αγώνας 100 μέτρων ούτε 100 χλμ. Έχει τα πάνω και τα κάτω της, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να έχει υπομονή και νηφαλιότητα, πρόσθεσε.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε πως από τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει το «Μακεδονία-Σκόπια» και η ΠΓΔΜ έχει απορρίψει το «Μακεδονία του Βαρδάρη».

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν τα «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Άνω Μακεδονία».




Κουμουτσάκος: Ψεύδεσαι Κοτζιά, καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχθηκε το «Μακεδονία-Σκόπια»

Με σκληρά λόγια απάντησε ο τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκςο στις καταγγελίες του υπουργού Νίκου Κοτζιά ότι η ΝΔ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή είχε αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια».

«Ψεύδεστε Νίκο Κοτζιά, καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ οιαδήποτε συμφωνία ή συμβιβασμός και το θέμα έμεινε ανοικτό. Τον κακό συμβιβασμό είστε έτοιμος να τον υπογράψετε εσείς», έγραψε στο Twitter ο κ. Κουμουτσάκος.

«Όλοι διαπραγματευόντουσαν πριν αλλά κανείς δεν αποδέχθηκε κακό συμβιβασμό. Μόνον ο Νίκος Κοτζιάς είναι έτοιμος να το κάνει», προσέθεσε.

Ο τομεάρχης έκανε λόγο για «κατήφορο» του υπουργού Εξωτερικών, ενώ κατήγγειλε αιχμηρά ότι ο άνθρωπος που «αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο ‘Μακεδονία του Ίλιντεν’ και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα».

«Προσέξτε, ο ΥΠΕΞ μας επιμένει ότι έχουμε αναγνωρίσει την «Μακεδονική» γλώσσα υιοθετώντας το επιχείρημα των Σκοπιανών!», έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην δήλωση Κοτζιά πως η Αθήνα αποδέχτηκε «μακεδονική» γλώσσα στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών το 1977.

«Είναι απίστευτο. Αυτός ο άνθρωπος μας εκπροσωπεί υποτίθεται», προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.