Για την ονομασία των Σκοπίων, τα επικείμενα συλλαλητήρια αλλά και για επιμέρους ζητήματα που αφορούν τα Γρεβενά, αναφέρθηκε την Τρίτη (5-6) μιλώντας στον Star-fm 93,3, ο Γρεβενιώτης διακεκριμένος νομικός, Ανδρέας Πάτσης.

Για το Μακεδονικό

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, ο Ανδρέας Πάτσης τόνισε πως «ως Μακεδόνας αν μου λέτε αν θα μπορούσα να δεχτώ ένα άλλο κράτος να χρησιμοποιεί τη λέξη Μακεδονία, θα σας έλεγα ευθέως και ευθαρσώς όχι, σαν πολίτης όμως που είμαι,  μέσα στο γίγνεσθαι, θα σας έλεγα πως είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, δεν μπορεί να διαιωνίζεται, ούτε μπορεί να διχάζει τη χώρα, ούτε να μας δημιουργεί διεθνώς προβλήματα και ούτε βέβαια να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στις επόμενες γενιές». «Το να λυθεί ένα θέμα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει εμείς ως έθνος, ως χώρα να αρνηθούμε και να απαρνηθούμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν είναι ένας όρος η Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι εθνική ταυτότητα, είναι ιστορία, είναι πολιτισμός, είναι Ελλάδα. Τα θέματα που πρέπει να λυθούν είναι ο αλυτρωτισμός και οι αλλαγές στο σύνταγμα των Σκοπίων και φυσικά το θέμα της γλώσσας, αν δεν λυθούν αυτά δεν μπορούμε να φτάσουμε να κουβεντιάζουμε για το όνομα. Τεχνηέντως πηγαίνουν όλοι την κουβέντα στο όνομα για να ξεχνάμε τα πιο καίρια και τα πιο ουσιαστικά τα οποία εάν δεν λυθούν, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ονοματολογίας της γείτονος χώρας» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα επικείμενα συλλαλητήρια στη Δυτική Μακεδονία ο Ανδρέας Πάτσης τόνισε πως «όταν ο λαός εκδηλώνεται πρέπει να τον ακούν οι πολιτικές ηγεσίες. Είναι σημαντικό ότι σε μια περίοδο τεράστιας κρίσης κατά την οποία η ελληνική οικονομία βυθίζεται καθημερινά, το ελληνικό νοικοκυριό φτωχαίνει όλο και περισσότερο, ο Έλληνας όταν θίγεται η αξιοπρέπεια του, η τιμή του, η ιστορία του, η πατρίδα του, εξεγείρεται, διαμαρτύρεται, διαδηλώνει και πάνω απ’ όλα δηλώνει παρόν. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι όσοι είναι στο  πολιτικό προσκήνιο, να το λάβουν σοβαρά υπόψιν. Πάνω απ’ όλα κριτής είναι ο λαός».




Για το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών

«Οποιοδήποτε έργο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην κίνηση της οικονομίας των Γρεβενών, δεν μπορεί παρά να χειροκροτείται απ’ όλους, πρέπει να γίνουν έργα που θα βοηθήσουν τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία. Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως, το χρόνο ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου γιατί απαιτείται ένα πολύ υψηλό κόστος το οποίο όμως θα δίδεται σταδιακά, αυτό δηλαδή σημαίνει ότι αν υπολογίζεται ότι για το 2018 θα δοθούν 480.000 ευρώ σε ένα έργο 3,5 εκ ευρώ, φαίνεται ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για την υλοποίηση του. Επίσης θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να επιχειρηθεί η ανάκληση της παύσης λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων, έτσι ώστε να ξαναγίνουν τα Γρεβενά ένα σημείο αναφοράς και να δημιουργηθεί και μια κίνηση στην τοπική κοινωνία».

Για τα διόδια στην Εγνατία Οδό

«Δεν υπάρχει λόγος να μπούνε (νέα διόδια). Είναι απαράδεκτο να προσπαθούμε να εγκλωβίσουμε τις μετακινήσεις σε όμορες περιοχές που ο πολίτης πηγαίνει για να δουλέψει…Το αν τα ποσά που θα πληρώνουμε είναι αναλογικά, αυτό είναι θεωρία…Αν και προεκλογικά η κυβέρνηση μιλούσε για μείωση των διοδίων, αυτά τελικά αυξήθηκαν υπερβολικά…»

Ακούστε όλη την συζήτηση:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.