Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ υποδέχτηκε στα Γρεβενά την Γερόντισσα, τις μοναχές και μέλη των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής του Ιερού Ησυχαστηρίου Γενεσίου της Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, που με τρία λεωφορεία επισκέφτηκαν τον τόπο μας.

Οι εκδρομείς μαζί με τον Σεβασμιώτατο, επισκέφθηκαν την Παλαιοντολογική Έκθεση Μηλιάς Γρεβενών και ξεναγήθηκαν στους χώρους της όπου είδαν τα μοναδικά παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής και θαύμασαν τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες του κόσμου.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο χωριό Άγιος Γεώργιος, γενέτειρα του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις μαρτυρήσαντος και προσκύνησαν τα λείψανα του Αγίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Τελευταίος προορισμός ήταν ο διακοσίων ετών, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαμαρίνας (Μεγάλη Παναγιά), όπου θαύμασαν το ξυλόγλυπτο χρυσωμένο τέμπλο της εκκλησίας και ενημερώθηκαν για την ιστορία του Ναού.




Οι προσκυνητές απόλαυσαν τη φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου μας και έφυγαν από τα Γρεβενά με τις καλύτερες εντυπώσεις.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.