Ενιαία θέση θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ στα προϊόντα αλουμινίου και χάλυβα, θεωρεί το Βερολίνο.

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και παρέπεμψε στις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την Σύνοδο Κορυφής της Σόφιας, υπέρ μιας μόνιμης εξαίρεσης της Ε.Ε. από τους συγκεκριμένους δασμούς.

Ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι πρόκειται για μονομερές και «παράνομο» μέτρο εκ μέρους της Ουάσιγκτον και σημείωσε ότι, αν δει κανείς τις τοποθετήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., όλοι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας που προέβαλαν οι ΗΠΑ «δεν υφίστανται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ωστόσο ότι αν και οι δίαυλοι με την αμερικανική πλευρά εξακολουθούν να υπάρχουν – το θέμα άλλωστε θα συζητηθεί κατά την Σύνοδο της G7 την επόμενη εβδομάδα, στον Καναδά -, αλλά ταυτόχρονα η Ε.Ε. έχει ετοιμάσει «λεπτομερή και καλά μελετημένο» κατάλογο με αντίμετρα.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η εκπρόσωπος έκανε λόγο για «λανθασμένο» και «παράνομο» μέτρο, αλλά εξήγησε ότι για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από την πλευρά της Ε.Ε. τον πρώτο λόγο έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Θα πρέπει επίσης να διερευνηθεί εάν υπάρχει συμφωνία με το Μεξικό και τον Καναδά, οι οποίες επίσης επηρεάζονται από τους νέους δασμούς.

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.