Μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν η επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Μάιο, όπως προκύπτει από τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit.

Αν και η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας παραμένει σχετικά ισχυρή, ωστόσο η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε και στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters,  ο σύνθετος PMI υποχώρησε τον Μάιο στις 54,1 μονάδες, από 55,1 τον προηγούμενο μήνα και έναντι των 55 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών.

Ο προκαταρκτικός δείκτης PMI μεταποίησης υποχώρησε στο χαμηλό 15 μηνών του 55,5, έναντι των 56,2 μονάδων του Απριλίου (56 μονάδες προέβλεπαν οι αναλυτές), ενώ ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε σε χαμηλό 16 μηνών, στις 53,9 μονάδες από 54,7 τον προηγούμενο μήνα και έναντι των 54,6 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.