Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εξω από το υπουργείο Ενέργειας εργαζόμενοι της ΔΕΗ -Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

23 Μαΐου, 2018 by Σταματίνα

Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να εγκρίνει την απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας.

Εξω από το κτίριο του υπουργείου στην οδό Μεσογείων, το οποίο βρίσκεται σε κλοιό αστυνομικών με τις κλούβες να κλείνουν την πρόσβαση εντός του κτιρίου, είναι από νωρίς συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, που αντιδρούν στην πώληση των μονάδων.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης αποφασίστηκε να γίνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναβολής λόγω των συνδικαλιστικών αντιδράσεων, κάτι που είχε γίνει κατά τη διάρκεια του περασμένου ΔΣ όπου τελικά πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα,  διαγωνισμός για την πώληση των μονάδων θα προκηρυχθεί ως το τέλος Μαΐου, ενώ στις 7 Ιουνίου θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11. Στο υπουργείο παραμένουν πάντως αστυνομικές δυνάμεις.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018 at 15:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply