Στην 22η Χορωδιακή Συνάντηση Καβάλας που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής της πόλης, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ, το Σάββατο 19 Μαΐου, συμμετείχε η χορωδία μας μαζί με τη Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «Έρκυνα», τη χορωδία Λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας, τη χορωδία «Ολυμπία Ωδή» Κατερίνης και τη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας. Την εκδήλωση στήριξαν το ΤΕΙ της πόλης, ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ομολογουμένως η διοργάνωση ήταν άψογη, η αίθουσα του Αμφιθεάτρου κατάμεστη και το επίπεδο των χορωδιών πολύ υψηλό. Η χορωδία μας τραγούδησε πρώτη και παρά το γεγονός ότι οι άλλες χορωδίες αριθμούν πάνω από σαράντα χρόνια ύπαρξης έκανε μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου. Και οι άλλες χορωδίες παρουσίασαν πολύ ωραίο πρόγραμμα από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και για δύο ώρες οι θεατές απόλαυσαν μιαν εξαίσια μουσική πανδαισία. Την εκδήλωση έκλεισε η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, ως οικοδεσπότης και εντυπωσίασε και με τον μεγάλο αριθμό των μελών (50), αλλά και με την καταπληκτική ερμηνεία των δύσκολων μουσικών έργων που είχε επιλέξει.




Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δείπνο και γλέντι για όλες τις χορωδίες, σε μια πολύ όμορφη αίθουσα, προσφορά του ΤΕΙ Καβάλας. Την άλλη μέρα το μέλος της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας Βασίλης Ασημένιος μας ξενάγησε στην Παλιά Καβάλα το Κάστρο, το Ιμαρέτ και το σπίτι του Μεχμέτη Αλή. Έτσι γνωρίσαμε καλύτερα την νεότερη κυρίως ιστορία μιας πόλης που συγκαταλέγεται στις ομορφότερες της Ελλάδας. Ήταν η τελευταία μας εμφάνιση – επίσκεψη εκτός Γρεβενών για τη φετινή χρονιά μετά τη Λαμία,το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη και ήταν πάρα πολύ καλή κατά γενική ομολογία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας κ. Δημήτρη Λυμπεράκη καθώς και τα μέλη του για τη θερμή τους υποδοχή και φιλοξενία και τους περιμένουμε στα Γρεβενά στη δική μας 3η Χορωδιακή Συνάντηση στις 9 – 10 Ιουνίου για να ανταποδώσουμε. Προσκεκλημένες είναι επίσης η Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών,η χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου (Αγριά Βόλου), η χορωδία του Δήμου Φαρσάλων, η Χορωδία Λιτοχώρου και η εξαιρετική χορωδία SOLARTISSIMO που αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς.

Ο Υπεύθυνος της Χορωδίας

Στέργιος Πουρνάρας Πρόεδρος Δ.Κ. Γρεβενών

 

Δείτε και :

22η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της “ΛΙΓΕΙΑΣ” ΓΡΕΒΕΝΏΝ (εικόνες)




Η χορωδία Λίγεια από τα Γρεβενά στην 22η Χορωδιακή Συνάντηση Καβάλας.. (εικόνες)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.