Αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα βρεθούν το 2019 πάνω από 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να φτάνουν ή και να ξεπερνούν το 60% του εισοδήματός τους.

Από την αρχή του επόμενου έτους οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνουν θα υπολογίζονται στο 100% του εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με νέα αύξηση εισφορών έως 18%.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα», η έκπτωση 15% στον υπολογισμό των εισφορών επί του εισοδήματος καταργείται από το 2019 και πλέον θα λαμβάνεται υπόψη το καθαρό δηλωτέο εισόδημα συν τις καταβλητέες εισφορές.




Την ίδια ώρα, θα αυξηθεί κατά 2% η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ και θα διαμορφωθεί στο 18%, από 16%.

Το νέο χαράτσι, που είναι ήδη νομοθετημένο, θα «γονατίσει» τη μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών, που ήδη πληρώνει εισφορές και φόρους που υπερβαίνουν το 50% του εισοδήματός τους.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.