Οι ζωές των πλούσιων και διάσημων συχνά φαίνονται γοητευτικές, αλλά ακόμη και οι μεγαλύτερες διασημότητες έχουν οικονομικά προβλήματα.

Παρά τις πολλές εμπνευσμένες ιστορίες των διασημοτήτων που έγιναν γνωστοί τελείως ξαφνικά και που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες, υπάρχει και η αντίθετη πλευρά. Για πολλούς, η καριέρα τους κάποια στιγμή καταρρέει.

Από τους διάσημους μουσικούς μέχρι τους αστέρες του κινηματογράφου, μερικές φορές η φήμη και ο πλούτος οδηγούν σε καταστροφικές δαπάνες. Πολλές διασημότητες καταλήγουν να κηρύξουν πτώχευση. Πολλοί διάσημοι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στην πληρωμή των δανείων τους αλλά και στα έξοδα της ανατροφής των παιδιών τους.

Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους ενώ άλλοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα.

Μάικλ Τζάκσον

Ο βασιλιάς της ποπ υποτίθεται ότι είχε χρέος 400 εκατομμυρίων δολαρίων όταν πέθανε απροσδόκητα το 2009. Ήταν επίσης ένα βήμα πριν το κλείσιμο του διάσημου σπιτιού του, Neverland.

Τα μεγάλα έξοδα απαιτούσαν από τον Τζάκσον να πάρει δάνεια, πολλά από τα οποία δεν αποπλήρωσε ποτέ, Τα οικονομικά προβλήματα του Τζάκσον έγιναν ακόμη χειρότερα από τη στιγμή που «έσκασαν» πολλές δαπανηρές αγωγές.

Λίγο πριν πεθάνει, ο Τζάκσον σχεδίαζε να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα, κάνοντας μια μεγάλη περιοδεία.

Νίκολας Κέιτζ

Ο Κέιτζ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, κερδίζοντας 40 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 2009, αλλά και ένας από τους ηθοποιούς που ξόδευε ασύστολα. Αγόρασε πολλά σπίτια, αυτοκίνητα και σπάνια αντικείμενα.

Η εφορεία τον ανάγκασε σε φορολογικές υποχρεώσεις σε πολλά από τα ακίνητα που κατείχε και έπειτα τον ανάγκασε να πληρώσει πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια για την αποτυχία του να καταβάλει τους φόρους του το 2007. Η επισφαλής οικονομική κατάσταση του Κέιτζ, τον οδήγησε να πουλήσει πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός σπάνιου βιβλίου κόμικ αλλά και να παίξει πολλούς ρόλους, ακόμη κι αν δεν του άρεσαν.




Φλόιντ Μεϊγουέδερ

Ο Μεϊγουέδερ δεν έχασε ποτέ έναν αγώνα πυγμαχίας, κερδίζοντας μάλιστα το ψευδώνυμο «Money». Ωστόσο, σύμφωνα με το Deadspin, ο Μεϊγουέδερ χρωστά χρήματα στην εφορεία εδώ και μία δεκαετία.

Η αποτυχία του πυγμάχου να πληρώσει τους φόρους του είχε ως αποτέλεσμα το χρέος να φτάσει τα 22,2 εκατομμύρια δολάρια προς την εφορία. Υπάρχουν φήμες πως θέλει να επιστρέψει από την «συνταξιοδότηση» προκειμένου να διευθετήσει τα χρέη του.

Μάικ Τάισον

Ο πρωταθλητής βαρέων βαρών Μάικ Τάισον κέρδισε 300 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά βρέθηκε τελικά να χρωστά 23 εκατομμύρια δολάρια το 2003. Δήλωσε πτώχευση, επέστρεψε στη φυλακή και πέρασε και από κλινική αποκατάστασης προτού φτάσει και πάλι σε μία οικονομική σταθερότητα.

Μέχρι το 2003, χρωστούσε χρήματα στην εφορεία, τις βρετανικές φορολογικές αρχές, τους δικηγόρους, έναν προσωπικό γυμναστή, έναν οικονομικό διευθυντή και έναν μουσικό παραγωγό, μεταξύ άλλων. Ο Τάισον, επίσης, έπρεπε να πληρώσει 9 εκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό του διαζυγίου του και δεν τήρησε τους οικονομικούς όρους για την ανατροφή των παιδιών του.

50 Cent

Ο 50 Cent έγινε αρχικά γνωστός ως ράπερ, αλλά βγάζει τα περισσότερα χρήματα από μια τελείως διαφορετική επιχειρηματική αυτοκρατορία. Αντιμετώπισε για πρώτη φορά προβλήματα κατά την ύφεση του 2008, όταν οι μετοχές του έκαναν βουτιά.

Το 2015, ο 50 Cent είχε χρέος ύψους 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ βρέθηκε μπλεγμένος σε αγωγές και απλήρωτες πληρωμές για την ανατροφή των παιδιών του. Το επόμενο έτος, κήρυξε πτώχευση.

Πιο πρόσφατα, στάθηκε τυχερός όταν η τιμή του Bitcoin σημείωσε τρελή άνοδο. Έλαβε 700 bitcoin ως πληρωμή για ένα άλμπουμ του 2014 και το μερίδιό του στο κρυπτονόμισμα έφτασε να αξίζει εκατομμύρια.

Μαρκ Τουέιν

Ο Αμερικανός συγγραφέας μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια μετά το θάνατο του πατέρα τους όταν ο ίδιος ήταν μόλις 11 ετών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τουέιν λαχταρούσε να γίνει πλούσιος και παρόλο που παντρεύτηκε μια ευκατάστατη γυναίκα, το όνειρό του δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Μετά την επιτυχία της βιογραφίας του Γκραντ και «τις Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ», ο εκδοτικός του οίκος χρεοκόπησε. Οι οικονομικές του αποτυχίες συνέβαλαν στην κατάθλιψη και το 1894 κήρυξε πτώχευση.

Με την επιτυχημένη γραφή του και τη δημοφιλής περιοδεία του για ομιλίες, ο Τουέιν επέστρεψε στην οικονομική ασφάλεια, αλλά έχασε μετά από μια επένδυση 30.000 δολαρίων σε σκόνη πρωτεΐνης.

MC Hammer

Ο MC Hammer έκανε μια παγκόσμια επιτυχία με το «U Can not Touch This» και ξαφνικά βρέθηκε με 30 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό. Όμως, μετά από ένα ξέσπασμα αγορών, ο Χάμερ κήρυξε πτώχευση το 1996, ενώ είχε χρέος 13 εκατομμύρια δολάρια.

Προτού πτωχεύσει, είχε αγοράσει μία έπαυλη αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, στην οποία έκανε προσαρμογές αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων και προσέλαβε 200 άτομα προσωπικό στο σπίτι του. Αγόρασε επίσης και έναν στάβλο όπου φύλασσε τα 19 άλογα ιππασίας του.

Ντένις Ρόντμαν

Ο Ρόντμαν ήταν συμπαίκτης του Μάικλ Τζόρνταν προτού γίνει μια εκκεντρική διασημότητα με το σύντομο γάμο του με την Κάρμεν Ηλέκτρα και τελικά μετατραπεί στον ανεπίσημο πρεσβευτή των ΗΠΑ στη βόρεια Κορέα.

Το 2012, οι δικηγόροι του Ρόντμαν δήλωσαν ότι θα μόλις και μετά βίας μπορούσε να αντέξει οικονομικά τα έξοδα διαβίωσης και πως δεν μπορούσε να καταβάλει τη διατροφή για τα δυο του παιδιά.

Κιμ Μπάσιντζερ





Το 1989, η ηθοποιός Κιμ Μπάσιντζερ πλήρωσε 20 εκατομμύρια για μια πόλη 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η ηθοποιός ήθελε να δημιουργήσει μια τουριστική ατραξιόν, όπως ένα θεματικό πάρκο ή ένα κινηματογραφικό στούντιο στο Μπράσελτον, στη Τζόρτζια, αλλά αντ’ αυτού κήρυξε πτώχευση και έπρεπε να πουλήσει το ακίνητο με τεράστιες απώλειες.

Το 1995, η ηθοποιός «ζούσε σε τρία σπίτια και στις δύο ακτές της αμερικανικής ηπείρου, και ξόδευε 31.000 δολάρια το μήνα σε ρουα, κατοικίδια και τον πρώην σύζυγο (Άλεκ Μπάλτουιν)» ενώ δεν κατέβαλλε έξοδα 8.100 δολαρίων για εργασίες συντήρησης στο σπίτι της στο Λος Άντζελες.

Μπαρτ Ρέινολντς

«Έχασα περισσότερα χρήματα από ότι είναι δυνατόν, γιατί απλά δεν τα παρακολούθησα» δήλωσε ο Ρέινολντς στο Vanity Fair. Ξεκινώντας με δύο κακές επιχειρηματικές κινήσεις σε εστιατόρια αλυσίδας κατά τη δεκαετία του ‘80, ο Ρέινολντς έκανε μια σειρά από αποτυχημένες επενδύσεις.

Εν τω μεταξύ, ο αστέρας του κινηματογράφου επένδυσε πολλά σε ακίνητη περιουσία, σε ένα ιδιωτικό τζετ, 150 άλογα και πάνω από 100.000 δολάρια σε περούκες. Μετά τον ακριβό γάμο του με την Λίνο Άντερσον, ο Ρέινολντς έπρεπε να πληρώσει και ένα ακριβό διαζύγιο.

Λόγω των πολλών εξόδων του και του φθίνοντος εισοδήματος, ο Ρέινολντς δεν μπόρεσε να αποπληρώσει δάνειο ύψους 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην CBS και κήρυξε πτώχευση το 1996.

Meat Loaf

O Meat Loaf έκανε μια τεράστια επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 πρωταγωνιστώντας στο κλασικό « Rocky Horror Picture Show» και κυκλοφόρησε και το άλμπουμ του « Bat Out of Hell». Η δεκαετία του ‘80 ήταν λιγότερο φιλική για τον τραγουδιστή.

Ο Meat Loaf δήλωσε στην Guardian πως είχε 45 αγωγές συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτό το πρόβλημα ήταν να δηλώσει πτώχευση.

Άλλαξε τα πράγματα στη δεκαετία του ‘90 κι όπως έλεγε «το να είναι κανείς επιτυχημένος στις δύο από τις τρεις δεκαετίες, δεν είναι κακό».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.