Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν δεν βγεις από το σπίτι μια ολόκληρη μέρα

21 Μαΐου, 2018 by Σταματίνα

Συμβαίνει αρκετές φορές να θέλεις να μην βγεις καθόλου μια μέρα από το σπίτι επεδή νιώθεις εξαντλημένη ή δεν έχεις πολλά κέφια.

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη και η ιδέα να μείνεις μια μέρα στο σπίτι χωρίς να κάνεις απόλυτως τίποτα είναι ιδεατή.

Τι συμβαίνει όμως στον οργανισμό σου όταν δεν βγαίνεις καθόλου από το σπίτι για μια ολόκληρη μέρα;

Οταν η κούραση και οι υποχρεώσεις χτυπούν κόκκινο θέλει κανείς να ξαπλώσει στον καναπέ του σπιτιού του και να μην πάει πουθενά αλλού. Αλλά πόσο καλό κάνει αυτό στην υγεία μας;

Oπως υποστηρίζει η καθηγήτρια ιατρικής στο NYU School of Medicine, Roshini Rajapaksa, το να μένεις πολύ στο σπίτι μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες, αλλά μόνο εφόσον αποτελεί σταθερή συνήθεια.

Οταν δεν βγαίνει κανείς από το σπίτι δεν τον βλέπει ο ήλιος, κάτι που επηρεάζει την ψυχολογία του.

Ο ήλιος ανεβάζει τη διάθεση και βοηθά το σώμα να παράξει βιταμίνη D που συμβάλλει στη ρύθμιση τoυ ανοσοποιητικού συστήματος.

Μια ολόκληρη μέρα μέσα στο σπίτι σημαίνει ότι δεν θα έρθεις σε επαφή με κόσμο και με τη φύση, κάτι που επηρεάζει αρνητικά τον οργανισμό.

Ερευνες έχουν δείξει πως όσοι αθλούνται στη φύση αντί για ένα κλειστό γυμναστήριο εμφανίζουν μειωμένο ρίσκο ψυχικών νοσημάτων.

Η Roshini Rajapaksa τόνισε πως όσο πιο συχνά μένεις μέσα στο σπίτι, τόσο περισσότερο κάνεις κακό στον οργανισμό σου.

Το να βγαίνεις στο φυσικό φως μερικές φορές τη μέρα, ενδιάμεσα από την ξεκούρασή σου, θα έχει θετικές συνέπειες σε πνευματικό αλλά και σωματικό επίπεδο.

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 21 Μαΐου, 2018 at 22:04 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply