Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Hurriyet: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο που μας αποκαλεί αδέρφια

20 Μαΐου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Εκτενή αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων κάνει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Σε μια ημέρα που η Τουρκία εμφανίζεται υπόλογη για τα εγκλήματα που διετέλεσε απέναντι στον λαό των Ποντίων, τα τουρκικά ΜΜΕ βρήκαν «πάτημα» να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το σκηνικό ντροπής που διαδραματίστηκε στη Θεσσαλονίκη.
Με φωτογραφία από τη στιγμή της επίθεσης, η Hurritet αναφέρει πως ο δήμαρχος «είναι γνωστός για τις απόψεις του για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ», συνδέοντας το επεισόδιο με δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως «είμαστε αδέρφια με τους Τούρκους», καθώς και στην πρότασή που είχε καταθέσει πριν εκλεγεί δήμαρχος, να ονομαστεί ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη, «Οδός Ατατούρκ».

H εφημερίδα, η οποία περιγράφει το χρονικό της επίθεσης καθώς και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή στον πολιτικό κόσμο, τονίζει ότι ο Γιάννης Μπουτάρης υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί, έπειτα από τις έντονες επικρίσεις που συνάντησαν οι απόψεις του.
in

This entry was posted on Κυριακή, 20 Μαΐου, 2018 at 23:14 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply