Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Κόκε (2 ασίστ) και Γκριεζμάν (2 γκολ), η Ατλέτικο επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της το Europa League.




Αν και οι Γάλλοι μπήκαν πολύ δυνατά στην έναρξη του παιχνιδιού και έφτασαν μια ανάσα από το γκολ με τον Ζερμέν στο 4′, οι «ροχιμπλάνκος» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Ρίχνοντας τον ρυθμό, οι Μαδριλένοι εκμεταλλέυτηκαν το τραγικό λάθος του Ανγκισά στο 21ο λεπτό και άνοιξαν το σκορ με τον Γκριζμάν. Το σοκ του γκολ διαδέχθηκε αυτό του τραυματισμού του Ντιμίτρι Παγιέ, ο οποίος αποχώρησε ως αναγκαστική αλλαγή στο 32′. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Κάιπερς να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.




Στο δεύτερο 45λεπτό, η Ατλέτικο αιφνιδίασε την Μαρσέιγ και διπλασίασε τα τέρματα της πάλι με τον Γκριεζμάν. Ο Γάλλος έσκαψε την μπάλα υποδειγματικά πάνω από τον Μανταντά και έγραψε το 2-0.

«Μουδιασμένοι» οι Γάλλοι δεν απείλησαν μέχρι το 82′ όταν και ο Κώστα Μήτρογλου που είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Όμπλακ. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων αν μειώσουν, ο Ντιέγκο Κόστα βγήκε στον αιφνιδιασμό και ο Γκάμπι από διαγώνια θέση έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» κάνοντας το 3-0 για την ομάδα του.

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία):

Κίτρινες: Αμαβί, Λουίς Γκουστάβο, Ενζιέ – Βρσάλικο

ΜΑΡΣΕΙΓ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Οκάμπος (55΄ Ενζιέ), Σανσόν, Παγέ (32΄ Λόπες), Σαρ, Αμάβι, Λουίς Γκουστάβο, Ραμί, Τοβέν, Ζερμέν (74΄ Μήτρογλου), Ανγκισά

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χέρμαν Μπούργκος): Όμπλακ, Γοδίν, Κόκε, Γκριεζμάν (90΄ Τόρες), Σαούλ Νίγκεθ, Κορέα (87΄ Τόμας), Γκάμπι, Βρσάλικο (46΄ Χουάνφραν), Ντιέγκο Κόστα, Λούκας, Χιμένες

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.