Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών: Ο Εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου, Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως των Γρεβενών (εικόνες)

16 Μαΐου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως των Γρεβενών.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαΐου 2018, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου και Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.
Το σύνολο των ιερέων της Μητροπόλεως, πλήθος φιλέορτων πιστών, οι πολιτικές, δημοτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, σημαιοφόροι των σχολείων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων με τα λάβαρά τους, στρατιωτικό άγημα, και στρατιωτική μπάντα έδωσαν το παρόν και συνόδευσαν την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αχιλλίου η οποία αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους  και την πλατεία των Γρεβενών κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην εξέδρα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και εκφωνήθηκε Θείον Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέσθηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαβίδ μαζί με τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς επισκέφθηκαν την Παλαιοντολογική Έκθεση Μηλιάς Γρεβενών και ξεναγήθηκαν στους χώρους της όπου είδαν τα μοναδικά παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής και τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες που βρέθηκαν ποτέ παγκοσμίως.

This entry was posted on Τετάρτη, 16 Μαΐου, 2018 at 12:04 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply