Περίπου 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κομματος σε όλη την επικράτεια.

Στην Πειραιώς μιλούν για αριθμό ρεκόρ, όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα.

Απο αυτή τη διαδικασία εκλέγονται 4.050 προσωπα σε θεσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Επίσης, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο.

Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από τη γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία συστάθηκε ειδικά για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων θα γίνει σήμερα, ωστόσο ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες.

Τα αποτελέσματα στα Γρεβενά (δείτε εδώ)




Αξίζει να σημειωθεί, πως η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο.

Όπως ανέφερε μάλιστα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο «Φιλελεύθερο» οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

Στο Περιστέρι ψήφισε ο Μητσοτάκης: Η ΝΔ ανοίγει στους πολίτες και διαμορφώνει κοινωνική πλειοψηφία

«Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και διαμορφώνει μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι όπου προσήλθε για να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα, μία γιορτή, κερδίζουμε ένα μεγάλο στοίχημα, το στοίχημα της εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων από τη βάση του κόμματος, από τα ίδια ενεργά μέλη της ΝΔ», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Επιπροσθέτως ο αρχηγός τηςΝΔ τόνισε ότι διαμορφώνεται μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία προκειμένου, όπως σημείωσε, «να οικοδομήσουμε μία καλύτερα Ελλάδα».




Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες αναγνωρίζοντας «τη μεγάλη συνεισφορά τους να κρατιέται ζωντανό το κύτταρο της ελληνικής οικογένειας».

efimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.