Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Παστίτσιο ελαφρύ με πέννες

Μάιος 14th, 2018 by Χρήστος Μίμης

Ενα από τα κλασικότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας έχει την τιμητική του και το καλοκαίρι.

Μαγειρέψτε το ελαφρύ, αγοράστε καλό κιμά, χοντροκομμένο. Δική μου πρόταση είναι αντί για κρασί να σβήσετε τον κιμά με ουίσκι, είναι πιο ραφινάτο.

Υλικό

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα + 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλυτζάνια χυμό ντομάτας
  • 1 κιλό χοντροκομμένο κιμά μοσχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα κίμινο, 1 πρέζα ζάχαρη, ρίγανη
  • 450 γραμμάρια μακαρόνια πέννες
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • 200 γραμμάρια τριμμένο ελαφρύ τυρί

Υλικά για μπεσαμέλ

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό, al dente
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε απαλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, 3 λεπτά
  • Προσθέστε τον κιμά και ροδίστε καλά, 8-10 λεπτά
  • Προσθέστε το κίμινο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, σβήστε με το ουίσκι
  • Ρίξτε τον χυμό ντομάτας, ανακατέψτε καλά, ακόμη 3-4 λεπτά
  • Ρίξτε 2 ποτηράκια νερό και αφήστε τον κιμά να βράσει, σκεπασμένο, για 2 ώρες
  • Πρέπει ο κιμάς να μην έχει υγρά αλλά να μην είναι και ξερός
  • Ξεκινήστε την μπεσαμέλ: Λιώστε το βούτυρο, ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι, προσθέστε το ζεσταμένο γάλα, ανακατεύετε όλη την ώρα
  • Προσθέστε μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και κρόκο αυγού προς το τέλος
  • Ανακατέψτε με υπομονή, μπορεί να αργήσει η μπεσαμέλ να δέσει -Αλάτι και πιπέρι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε πυρέξ στρώστε τον πάτο με λίγες πέννες, λίγη παρμεζάνα, από πάνω όλος ο κιμάς, λίγη παρμεζάνα, μετά τις υπόλοιπες πέννες
  • Από πάνω η μπεσαμέλ, απλώστε παντού, ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψήστε για 40 λεπτά ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια
  • Αφήστε 20 λεπτά να «σταθεί» το παστίτσιο πριν σερβίρετε




iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, Μάιος 14th, 2018 at 13:06 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply